Sterrennieuws
Interview | Vlaanderen

› Interview: Born Crain

Donderdag vond het kinderfestival "Pennenzakkenrock" plaats op het domein ´Zilvermeer´ in Mol. Eén van de optredende artiesten was Born Crain. Wij hadden nadien een gesprekje met hem.

Born Crain, hoe is ´Pennenzakkenrock´ meegevallen?

Om zo vroeg te spelen viel dat best wel mee. Vrij enthousiast publiek, het was echt wel leuk.

Wanneer komt dat nieuwe album er nu aan?

Het is eigenlijk al een tijdje af. Om allerlei goede redenen werd door platenfirma en management beslist om het pas in september uit te brengen. Het leuke is dat het nu ook in Nederland zal uitkomen en ook in Japan. Ze willen die release samen brengen, zodat het op internet nog niet teveel zou uitlekken.

Het album is dus af. Wat staat er dan allemaal op?

Ik hoop meer van hetzelfde, maar beter. Ik denk dat we met deze cd meer een bandgevoel/live-gevoel kunnen geven. We hebben ook veel gespeeld met de band en dat hebben we geprobeerd om op plaat vast te leggen. Voor de rest is het de popmuziek die je van mij gewoon bent.

Een beetje in de stijl van "Captivated"?

"Captivated" was inderdaad nogal meer rock 'n roll en ik denk dat het meer die richting zal worden. Er staan meer up-temponummers op dan op de vorige plaat. Op de vorige plaat stonden twee ballades. Ook wel door het feit dat we veel live gespeeld hebben en we gemerkt hebben dat up-temponummers live het best werken.

Wat brengt de zomer voor Born Crain?

We hebben over de 30 optredens staan, waaronder een tiental zomerfestivals. Een pak concerten zijn gratis. Ik heb nu ook een nieuwe website die redelijk up-to-date is, dat is http://www.borncrain.be/ en daar moeten de mensen dan ook maar eens naar gaan kijken. Daar vinden ze de data van waar en wanneer we spelen. Ik kijk er al naar uit, want hoewel de plaat nog niet uit is, kunnen we toch veel nieuwe nummers brengen.


› Gepubliceerd zondag 29 juni 2008 om 13:25 uur door Tom Bergs
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook