Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Poppentheater Klein maar Moedig viert 50 jarig bestaan

Het is groot feest bij Poppentheater Klein maar Moedig, want zij bestaan 50 jaar. Tijdens die 50 jaar is er wel wat gebeurd.

Ongeveer 50 jaar geleden is het begonnen in de kelder van het ouderlijk huis van Ben Bervoets in de Spoorwegstraat in Berchem.

"In de begin jaren speelden we voor de buurt, maar al vlug werden we bekend doorheen heel Vlaanderen. Na een 22 jaar werd het theater overgenomen door koninklijke poppenschouwburg Van Campen. Naast het traditionele Poppentheater werden daar speciale kindervoorstellingen gegeven door ons, onder naam Van Campen. Daar hebben we 25 jaar van ons beste gegeven," getuigt Ben Bervoets aan Sterrennieuws.

Maar Van Campen zag het (met alle voorstellingen volle zalen) toch niet meer zitten en de deuren gingen dicht en alles werd verkocht.

"Na een paar jaar begon ik, Ben Bervoets te denken aan een comeback. Allemaal nieuwe poppen, decors, Poppentheater en attributen. Poppen worden nog steeds door Marcus Bervoets gemaakt en al de rest door mezelf. We spelen sindsdien in de kelder van het Fakkeltheater. De kleine Fakkel onder de naam terug Poppentheater Klein maar Moedig. Naast Poppentheater ook de plek van Take Twee Producties waar we gewoon volkstheater brengen in prachtige decors," gaat Ben verder.

Aankomende producties

Poppentheater Klein maar Moedig bestaat dit jaar op de kop 50 jaar en dat moet gevierd worden. Vandaar onze drie dagen een herinnering van "Roodkapje" een sprookje voor groot en klein. Het familietheatertje gaat door met Ben Bervoets, Marianne Bervoets en Jordy Caers.

In december brengen wij al 5 jaar traditionele Poesjenellentheater voor volwassen. Met de Neus, Schele,Bult, Belleke enz... Poesjenellentheater voor Volwassenen wordt gebracht in een hele speciale sfeer met zang en muziek en echte Antwerpse humor. Poesjenellenspelers zijn: Ben Bervoets, Marcus Bervoets, Jan Gillis, Glenn Pellis en Linda Dhaene.

Dit alles met een vernieuwde Poppentheater in Het keldertheater van het Fakkeltheater in de Hoogstraat

Roodkapje

16, 17 en 18 augustus 2024 om 15.00u in het Fakkeltheater Antwerpen.

Tickets: 070 246 036 of via www.fakkeltheater.be/voorstellingen/roodkapje


› Gepubliceerd woensdag 29 mei 2024 om 09:16 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook