Sterrennieuws
Musical | Vlaanderen

› Bohemian Productions brengt The Last Ship in Sint-Niklaas

Vrijdagavond ging The Last Ship van Bohemian Productions in première in de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas. De muziek van de Britse poplegende Sting vormt de rode draad door de voorstellingen. The Last ship speelt zich af in Wallsend in Noord-Engeland en vertelt het verhaal van een groep scheepsbouwers die te horen krijgt dat hun werf moet sluiten, met massale afdankingen tot gevolg. Je kan enorm genieten van deze spektakelvoorstelling die je als publiek meeneemt op een meeslepende reis over over liefde, verlies en veerkracht. Het stuk blinkt bovendien uit door een getalenteerde cast met maar liefst 35 leden ondersteund door een live orkest.

Bohemian Productions brengt met The Last Ship een recente (uit 2014) Broadwaymusical met energieke muziek van poplegende Sting naar Vlaanderen.

Met een waargebeurd verhaal dat ons doet denken aan de sluiting van de scheepsbouw Boelwerf in Temse, laaien de emoties hard op. De bouwers willen kost wat kost het failliet verhinderen en het laatste schip waaraan ze werken, gaan ze koste wat het kost nog redden.

Gideon keert terug na 17 jaar de wereld rondgereisd te hebben. Hij treft het dorp en zijn inwoners anders aan dan verwacht en probeert oude relaties te vernieuwen. Hij ontdekt ook een persoonlijke situatie waarvan hij zich niet bewust was...

We kennen Bohemian Producties als een gezelschap dat tot het uiterste gaat met wat ze op de scène zetten. Ook deze keer scoren ze met The Last Ship: wat een decor, wat een cast met topstemmen, wat een uniek verhaal... Alles wordt bovendien nog ondersteund door een live-orkest. Ronduit prachtig en genieten!

Info en tickets:


Creatives:
Muziek: Sting
Tekst: Brian Yorkey & John Logan
Vertaling: Peter Hoefman
Regie: Stijn De Wolf
Muzikale leiding: Jeffrey De Block
Vocal coaching: Liesbeth Faelens & Jasmien Gys
Kostuumontwerp: Yannic Duchateau (Pourquoi Pois?)
Grime: Nathalie Mercier
Geluid: Philippe Peirsman (TWIN4U)
Licht: Benjamin De Maere (Showdesign)
Decorontwerp: Yannic Duchateau (Pourquoi Pois?)

Cast
GIDEON FLETCHER: Jürgen Sampels
MEG DAWSON: Eline Hodeige
ELLEN DAWSON: Nell De Bondt
JACKIE WHITE: Bruno De Vel
PEGGY WHITE: Saskia Van Daele
BILLY THOMPSON: Zane Garitte
ADRIAN SANDERSON: Kenny Simoen
DAVEY HARRISON: Sam Maes
JONGE GIDEON: Killian Baert
JONGE MEG: Lore Verberck
JOE FLETCHER: Dominiek Willaert
MRS. DEES: Erica Verwimp
FRED NEWLANDS: Johan Droeshout
BARONES TYNEDALE: Sophie Maris
VEERMAN: Werner Maes

Ensemble vrouwen
Mieke Bleyaert, Katrien Boxtaele, Joke De Middelaer, Elke Delrue, Kelly Martens, Miriam Meyers, Eline Pauwels, Jana Strybosch, Jorien Van Aerde, Lidewij Van Nevel, Magali Van Zele, Maxime Vangompel, Christine Wilssens

Ensemble mannen
Koen Aelterman, Sam Deboel, Sam Keppens, Peter Lavaert, Kevin Rottiers, Marijn Sebrechts

Orkest
FLUIT Leen Van Havermaet
KEYBOARDS Karel Schoofs & Willem Salembier
ACCORDEON Jozef Zasada
GITAAR Mathieu De Maagd
BASGITAAR Rafael De Smet
DRUMS & PERCUSSIE Bert D’hondt & Davy De Smet
VIOOL Eva De Schryver

The Last Ship, nog tot 20 mei in Stadsschouwburg Sint-NIklaas. Haast je voor de laatste tickets want morgen om 15u00 is de laatste voorstelling!

Tickets en info via: www.bohemianproductions.be

Volgende voorstelling in 2025: CATS

Na het succesvolle locatieproject “Jesus Christ Superstar”, de creatie van de musical “METTE” en de producties “LELIES” en “IF/THEN”, gaat Bohemian Productions alweer een nieuwe uitdaging aan: de musicalklassieker CATS van Andrew Lloyd Webber!

De komende weken staan audities gepland! Alle geïnteresseerden kunnen deelnemen aan de audities, als zanger/danser of als zanger of als danser. Voor deze productie hoopt Bohemian Productions een erg grote cast samen te stellen en in totaal tot 75 mensen op het podium te zetten. Daarnaast wordt de live muziek gespeeld door een 20-koppig orkest. Wie graag wil meewerken achter de schermen kan zich ook reeds aanmelden.

De voorstelling CATS loopt van 1 tot en met 11 mei 2025 in de unieke locatie ‘t Bau-Huis, Slachthuisstraat 60 in Sint-Niklaas.

https://www.bohemianproductions.be/project/cats-2025/


› Gepubliceerd zondag 19 mei 2024 om 20:54 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook