Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Meeslepende thriller Sweeney Todd laat Noordteater op grondvesten daveren

In het Noordteater kan je nog tot en met 8 juni gaan kijken naar Sweeney Todd, een spannende voorstelling over liefde, wraak, obsessie en moord. Het Noordteater brengt opnieuw een unieke voorstelling op de planken. Wij van Sterrennieuws komen bijzonder graag over de vloer bij deze theatermakers, want er wordt met hart en ziel gewerkt aan elke voorstelling. Wat ons betreft is Sweeney Todd dan ook één van de beste voorstellingen van het voorbije theaterseizoen. Intussen bereid het theatergezelschap zich voor op hun 50-jarig bestaan.

Op een bijzonder klein pleintje in Antwerpen, de Sint-Nicolaasplaats, kan je het Noordteater vinden. Sinds 1975 houdt het Noordtheater de eeuwenoude traditie van theaterspelen er levendig. Het theatergezelschap is praktisch uniek in de culturele sector, want ze brengen repertoiretheater op de scène en dit telkens van een hoogstand niveau. Artistiek leider Nick Delafontaine kan hiervoor rekenen op een rits van mensen die dit met passie vanuit hun hobby realiseren. Hij trekt vaak naar Londen en New York op zoek naar unieke stukken die hij in een eigen vertaling brengt. Het theater is niet groot (88 plaatsen), ze bouwen het decor zelf en alles wordt in eigen beheer gerealiseerd.

Deze maand kan je, nog tot 8 juni, gaan kijken naar Sweeney Todd met een schitterende performance van hoofdrolspeler Hans Claes. Sweeney Todd is bekend als musicalversie en een verfilming met in de hoofdrol Johnny Depp. In de theaterversie realiseert het Noordteater een absolute parel: er is bijzonder veel oog voor detail wat we al opmerken in het decor en de kostuums, daarnaast doet de muziek er nog een schep bovenop. Sweeney Todd is zeker een dure productie voor een klein theatertje, maar het ronduit genieten. Bloed zal er vloeien door de daden van een op wraak beluste Sweeney Todd...

Sweeney Tod brengt het duistere verhaal van barbier Benjamin Barker die onder de schuilnaam Sweeney Todd terugkeert naar Londen, na een onterechte gevangenschap in Australië van 15 jaar.
De eerdere huisbazin Mrs. Lovett informeert hem dat zijn beeldschone echtgenote, die hij 15 jaar heeft moeten missen, zichzelf zou vergiftigd hebben na een harde verkrachting door rechter Turpin. Blijkt dat het ook diezelfde Turpin was die Todd valselijk veroordeeld had tot gevangenschap teneinde diens vrouw te kunnen inpalmen. Een complot om hem weg te sturen. Een wraaklustige Todd zal zich manifesteren tegenover de rechter, zijn bode én het publiek. Meerdere moorden zullen plaatsvinden, terwijl amper iemand iets in het snuitje heeft. Men blijkt namelijk te smullen van de overheerlijke pasteitjes van Mrs. Lovett met echt vlees erin...

‘Sweeney Todd’ is een fantastisch theaterstuk, een must see van dit theaterseizoen. Het is een spannende voorstelling met pareltjes van acteerprestaties van de twaalf acteurs, die gehuld zijn in unieke kostuums en een mooie decorsetting. Deze thriller brengt u naar het Londen van de 19e eeuw, waar in Fleet Street de moordlustige barbier wraak neemt op alles en iedereen.

Info en tickets:

Auteur: Christopher Bond
Vertaling: Hans Ligtvoet
Regie: Nick Delafontaine
Regie-assistenten: Lieve Roelants & Lieve De Hert
Cast: Hans Claes, Christophe Deckers, Marisa De Schryver, Ellen Dupré, Paul Stoops, Jan Binnemans, Maurice Van Tiggel, Laila Mariën, Lex Kerremans, Tom van Dessel, Jasper Weerts en Chris Bouden
Genre: Thriller

Info en tickets: www.noordteater.com

Volgend seizoen = FEEST!

Het Noordteater blikt al vooruit op het volgende theaterseizoen en programmeert voor hun 50-jarig bestaan unieke titels. Maar liefst 6 voorstellingen mag je verwachten. Ze starten met de klassieker Who’s afraid of Virginia Woolf, maar er is ook ruimte voor humor met Allo Allo en Boeing Boeing. Daarnaast is er de zware komedie Harold & Maude. Hamlet is trouwens hun eerste Shakespeare-stuk volgend seizoen. Met Een bruid in de morgen is het ook de eerste keer dat ze een stuk van Hugo Claus spelen.

www.noordteater.com


› Gepubliceerd zondag 19 mei 2024 om 12:30 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook