Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Walter Grootaers brengt twee nieuwe singles uit

Walter Grootaers is 69 en kan inmiddels een boek met vele hoofdstukken schrijven. Hij heeft al een en ander meegemaakt, met De Kreuners op tv en radio, privé, met zijn gezondheid. Zeer veel prachtige momenten, en soms ook: andere. Maar als de eeuwige optimist die hij is, kan Walter daar met een warm gevoel en grote mildheid op terugkijken. En daar voegt hij nu een nieuw hoofdstuk aan toe.

Walter schreef de afgelopen jaren Nederlandse teksten op een aantal van zijn favoriete nummers van o.a. Warren Zevon, Elton John, Chrissie Hynde en Johnny Hallyday. Dieper, gevoeliger, intiemer dan we van hem gewoon zijn. Met een topkrans van muzikanten, met o.a. Ruben Block, Mario Goossens, Stef Kamiel Carlens, Joost Zwegers en David Poltrock, heeft hij de voorbije jaren die nummers af en aan in een productie van Axl Peleman opgenomen.

Het volledige album komt er na de zomer aan. Maar we kennen u: uw geduld heeft zijn grenzen. Daarom starten we alvast met twéé singles: 'Iedere Dag' en 'Plaats In Je Hart'.

'Plaats In Je Hart' is het allereerste nummer waar Walter in 2020 een nieuwe tekst op schreef. Het is de afscheidssong van toen de zieke Warren Zevon aan zijn vrouw ('Keep Me In Your Heart For A While'), Zevon stierf nauwelijks twee weken na de release.

Walter over 'Plaats In Je Hart': "Tijdens de covid-lockdown zag ik de beelden uit Italië en Amerika, van duizenden mensen die begraven werden zonder afscheid te kunnen nemen. Dat deed me denken aan dit nummer."

'Iedere Dag' is dan weer een vrolijker nummer, gebaseerd op 'The Doodle Song' van Frankie Miller uit 1977.

Walter over 'Iedere Dag': "Iedere Dag’ is dan weer de laatste song die we hebben opgenomen, waarna iedereen na die topsessie dansend naar zijn auto liep."


› Gepubliceerd vrijdag 10 mei 2024 om 12:47 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook