Sterrennieuws
Musical | Nederland

› Studio 100 presenteert in Hotel De Wereld voltallige cast 40-45, de Musical

Vandaag is in Hotel De Wereld in Wageningen de volledige cast van 40-45, de Musical bekendgemaakt. Frits Barend (Leon), Sjoerd Pleijsier (Leon), Holly Mae Brood (alternate Leah), Wolter Weulink (alternate Dirk), Jonathan Demoor (alternate Louis), Jeroen Phaff (Schultze), Marleen van der Loo (Julia) zullen naast Soy Kroon, Dorian Bindels, Gaia Aikman, Niniane Everaert, Babette van Veen, Kees Boot en Renée Fokker vanaf september in de Midden Nederland Hallen in Barneveld schitteren in de musical die nu alle records verbreekt.

Met nog vijf maanden tot aan de première van 40-45, de Musical, in de Midden Nederland Hallen in Barneveld, is de volledige cast van deze grote musical bekend. ‘Ik mag wel zeggen dat we een fantastische groep mensen hebben,’ laat producent Gert Verhulst weten. ‘Naast vele grote namen uit de theaterwereld hebben we ook een verrassende naam toe kunnen voegen aan de cast. Voor de rol van verzetsleider Leon hebben we Frits Barend gevraagd. Hij is onlosmakelijk verbonden met de Tweede Wereldoorlog, waardoor het voor hem en de voorstelling een extra lading krijgt. We zijn heel blij dat Frits meedoet.’

Naast Frits Barend spelen Sjoerd Pleijsier, Holly Mae Brood, Jonathan Demoor, Wolter Weulink, Jasper Kerkhof, Jeroen Phaff, Marcel Jonker, Thijs Snoek, David Schwarz, Paul Vaes, Daan van Dalen, Jary Sluijter, Keije Schepers, Sander van Voorst tot Voorst, Bram Acda, Jelmer Engelaar, Mees de Heus, Youri Ouwerkerk, Ronald Jorritsma, Marleen van der Loo, Martine de Jager, Caitlin Hullegien, Eva Berhitu, Cira May Ras Leon, Willemijn van Holt, Rheza Häger, Nouria Halling, Sanne Bosman, Sanne Groenen en Kim Reizevoort mee.

"Het gaat om een grote cast. Maar deze productie vereist een grote cast. Wat wij laten zien, is nog niet eerder in Nederland vertoond. De totale vloeroppervlakte is 90 bij 75 meter. Daarop staan acht tribunes die alle kanten op kunnen rijden. Op de vloer zijn er constant acteurs te vinden (waaronder 40 figuranten en 10 kinderen). De zoektocht naar al die acteurs nam veel tijd in beslag, en nu kan ik met gepaste trots zeggen dat 40-45, de Musical een geweldige cast heeft."

Dat de cast in Hotel De Wereld in Wageningen zich aan de media voorstelde, was geen toeval. Op deze plek werd op 5 mei 1945 de capitulatie getekend. "Momenteel wordt in de Midden Nederland Hallen in Barneveld hard gewerkt zodat alles op tijd af is. Ik had me geen betere plek kunnen wensen om de cast van 40-45 aan Nederland voor te stellen."

40-45, de Musical gaat op 21 september 2024 in première. Meer informatie en kaartverkoop: www.40-45.nl


› Gepubliceerd maandag 13 mei 2024 om 14:32 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Musical

maandag 13 mei 2024 om 18:28 uur

› Repetities Disney Frozen in volle gang

donderdag 18 april 2024 om 15:01 uur

› InTeam Producties stelt cast LELIES voor


Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook