Sterrennieuws
Musical | Nederland

› Repetities Disney Frozen in volle gang

Stage Entertainment Nederlands heeft vandaag de eerste repetitiebeelden van de musical Disney Frozen gedeeld. De afgelopen weken heeft de cast, met onder meer Nienke Latten (Anna) & Vajèn van de Bosch (Elsa), onder leiding van het creatieve Disney team gerepeteerd in de studio's van Stage Entertainment in Amsterdam. Deze week start de montageperiode in het theater waarbij alles samenkomt- van techniek tot decor en van licht tot de muziek. Vanaf 31 mei is de voorstelling te zien in het AFAS Circustheater Scheveningen en op 9 juni vindt de galapremière plaats.

Frozen is gebaseerd op de meest succesvolle animatiefilm aller tijden en bevat muziek- en liedteksten van Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez. Het script is geschreven door Jennifer Lee en de regie is in handen van Michael Grandage. De choreografie wordt verzorgd door Rob Ashford. De voorstelling heeft betoverende kostuums en een adembenemend decor vol special effects om het betoverende koninkrijk van Arendelle tot leven te brengen. Het decor- en kostuumontwerp is van Christopher Oram, lichtontwerp van Natasha Katz, geluidsontwerp van Peter Hylenski, video-ontwerp van Finn Ross, poppenontwerp van Michael Curry en de muzikale supervisie is van Stephen Oremus, die ook verantwoordelijk is voor de arrangementen. De musical wordt vertaald door Erik van Muiswinkel, die eerder ook de Disney-musical Aladdin naar het Nederlands vertaalde en hiervoor een Musical Award voor ‘Beste Vertaling’ ontving.

Meer informatie en kaartverkoop: www.frozendemusical.nl


› Gepubliceerd maandag 13 mei 2024 om 18:28 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook