Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Line-up 25ste editie Melkrock Tielt op 11 augustus 2024 is compleet

De vijfentwintigste editie van Melkrock is een echte jubileumeditie. Een festival met een familiaal karakter, maar dan met een hoek af, in de groene omgeving van recreatiedomein Watewy in Tielt. De feesteditie belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor elke muziekliefhebber. Geniet op zondag 11 augustus 2024 van zowel jonge artiesten als gevestigde waarden en de unieke sfeer van het festivalterrein. Met NAFT, Radio Topkaas, Kevin En Kenny Van De Knopkes en Radio Figaro voegt vzw Heelal de laatste namen toe aan de line-up van Melkrock 2024.

Eerder waren ook The Hickey Underworld, Psychonaut, No Prisoners, Dressed Like Boys en Weireldverbeteroars? aangekondigd. De vijfentwintigste editie wordt tevens een female powerhouse met dank aan Humo's Rock Rally winnaar Maria Iskariot, ISE, Holy Hannah, Pruillip en presentatrice Sofie Engelen.

NAFT is een tech house brass band. Ze spelen hedendaagse techno en house maar dan live met 4 blazers en 2 drummers. Door hun unieke combinatie van akoestiek en elektronica tillen ze het genre naar een nieuw sonisch universum. NAFT is geëvolueerd van een guerrilla straatband naar een knaller op festivalpodia. Hun sterke live reputatie bracht hen al op talloze gerenommeerde Europese podia als Dour, Paradiso, Oerol, Extrema Outdoor, Mañana Mañana en Ruigoord. De Roma in Antwerpen was eerder dit jaar volledig uitverkocht. Feest gegarandeerd op Melkrock!

Terug na een aantal jaar afwezigheid op Melkrock. Radio Topkaas ontstond destijds op Melkrock 2010 en mocht na tien eerdere passages op het festival niet ontbreken op deze jubileumeditie. Na NAFT zorgt Radio Topkaas voor een stomende afterparty in de zijtent.

Na een DJ-set van 75 minuten verlaten de MC's van Radio Topkaas (Stino Lapino, Johan, Bruno, ...) het podium en krijgen Kevin en Kenny Van De Knopkes (de dj's van Radio Topkaas) carte blanche om de afterparty op geheel eigen wijze verder te zetten tot 03u00.

Radio Figaro stuurt zijn vliegende reporters uit en zorgt backstage en op het terrein voor interviews met de artiesten, bezoekers en medewerkers van Melkrock 2024.

No Prisoners is de nieuwe band rond Pieter-Paul Devos (Raketkanon, Kapitan Korsakov). Met Leander van het Groenewoud (aka Alex Verdi) op bas en zang en Pieter De Wilde (RKTKN) op drums. No Prisoners was begin dit jaar Belofte van de maand bij Willy en bracht eind 2023 de debuut-EP 'Watch Your Eyes' uit.

Jelle Denturck ken je als frontman van DIRK., waarmee hij naar eigen zeggen "de laatste jaren lekker veel herrie heeft gemaakt". Maar eigenlijk vindt hij zichzelf een geweldige softy, met een platenkast vol melancholische indiepop en rock: Bowie, Beatles, Lou Reed, Elton John, Nina Simone, Anohni & The Johnsons, Sufjan Stevens, Perfume Genius, Wilco, Tobias Jesso Jr. ...
Muzikaal sijpelt bovenstaande platenkast ontegensprekelijk door, en de sound van Dressed Like Boys grijpt vooral terug naar de jaren 70. Als Dressed Like Boys wou Jelle songs schrijven en een plaat maken die helemaal van hem is. Eerste single 'Nando' net uit. Na uitverkochte shows in Theater Malpertuis (Tielt) en Minard Schouwburg (Gent) ook op Melkrock deze zomer!

"Drie simpele zielen uit Tielt op zoek naar de betere beats, de scherpste lyrics en een betere wereld". Hiphoptrio Weireldverbeteroars? releaste in 2023 het album 'We Zin Rond' en opent op 11 augustus de 25ste editie van Melkrock.

Holy Hannah is het gloednieuwe alter ego van de Belgische producer en zangeres Hanne Torfs (bekend van Fortress, Dressed Like Boys en School Is Cool). Als innemende, mysterieuze hogepriesteres van het nachtleven betovert ze met haar live DJ set het publiek met haar gedetailleerde sound design en beklijvende gezangen. In de Kerk van Holy Hannah neemt haar avontuurlijke en melodieuze techno je meteen mee op een onvergetelijke trip. Holy Hannah's betoverende kostuum is van de hand van de innovatieve modeontwerpster en kunstenares Jana Roos, die eerder al kostuums ontwierp voor o.a. Charlotte Adigéry en Bolis Pupul.

Maria Iskariot is de patroonheilige van betwistbaar gedrag. Het is half-volwassen vrouwelijke punkrock uit Vlaanderen. Hoopvolle hopeloosheid in lawaaierig strofe, refrein, strofe. Liefde voor de onbeminden, vijgen na Pasen, maar in de eerste plaats een knieval voor de zondaars. Debuut-EP 'EN/EN' kwam net uit bij Burning Fik. Maria Iskariot won eind april Humo's Rock Rally 2024.

2023 was een onvergetelijk jaar voor ISE, nog maar net gestart als singer-songwriter. Naast de geweldige speelkansen die ze kreeg op festivalpodia van Pukkelpop (BE), Sziget (HU) en Bospop (NL), sleepte ze prijzen in de wacht tijdens de gerenommeerde muziekwedstrijden Sound Track en Imagine Music Experience. 2024 werd alvast stevig afgetrapt als winnaar van DE NIEUWE LICHTING van Studio Brussel. ISE herken je onmiddellijk aan haar karaktervolle, rauwe stem. Beïnvloed door haar idolen uit de jaren ‘90 en enkel gewapend met haar gitaar creëert ze een unieke live sound. Puur en authentiek, what you see is what you get. Op Werchter én Melkrock deze zomer!

PRUILLIP is een nieuwe Belgische sludgeband opgericht door Annelies Van Dinter (Echo Beatty, Takh & Naga Ghost) op drums en zang en Louis Evrard (Bert Dockx Band, Grid Ravage, Ottla) op gitaar. Hun muziek kan het best omschreven worden als 'meeslepend', 'hypnotiserend' en 'hard'. Voor fans van EARTH, Chelsea Wolfe, Ronker, True Widow, 30,000 Monkies, ...

Na een periode bij Willy is radiopresentatrice Sofie Engelen opnieuw aan de slag bij Studio Brussel waar ze actief is voor de digitale zender De Tijdloze. Voor de vierde keer neemt ze de presentatie van Melkrock Tielt voor haar rekening.

The Hickey Underworld won Humo's Rock Rally 2006, bracht drie albums uit en deelde een oplawaai uit met de single 'Future Words'. De band maakte vorig jaar een comeback met de originele line-up en ontbreekt ook komende zomer niet op de festivalpodia.

Psychonaut was in 2020 de hoogste nieuwkomer in 'De Zwaarste Lijst' op Studio Brussel. ‘Violate Consensus Reality’, het meest recente album van de Mechelse band, bevestigde in 2022 met verve de status van de groep. Psychonaut is met een emotionele en melodieuze mix van stoner, hardrock en sludge-metal een boegbeeld van de Belgische muziek aan het worden. Een kopstoot tussen de nieren.

25ste editie Melkrock: info en tickets

Zondag 11 augustus - 14u
Recreatiedomein Watewy, Hondstraat 100, Tielt
Early Bird tickets sold out!
Tickets: VVK: €30 / add: €35 / jongerentarief -21 jaar: €30 add
www.melkrock.be


› Gepubliceerd woensdag 1 mei 2024 om 14:19 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook