Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Paardenspektakel CAVALLUNA verbaast met gloednieuwe show 'Land of a Thousand Dreams' in het Antwerpse Sportpaleis

Bekend Vlaanderen, waaronder Astrid Coppens, Margriet Hermans en Charlotte Van Brabander, was van de partij. Met drie voorstellingen in het Antwerpse Sportpaleis, goed voor ruim 20.000 bezoekers, verbaasde CAVALLUNA opnieuw met het betoverende 'Land of a Thousand Dreams', een indrukwekkend schouwspel van licht, muziek en adembenemende paardenkunst. Met 63 dieren, waaronder 55 paarden van verschillende rassen, 7 kleine pony’s en een ezel en meer dan 35 ruiters, was niet alleen het talrijke publiek, maar ook bekend Vlaanderen onder de indruk.

Tijdens de première lieten onder andere Astrid Coppens, Margriet Hermans, Danni Heylen en Charlotte Van Brabander zich helemaal onderdompelen in de magie. De gloednieuwe voorstelling volgt op 'Celebration' en 'Secret of Eternity', en neemt deze keer het publiek mee op een epische reis doorheen het Aziatische continent. Creatief directeur Klaus Hillebrecht wist opnieuw te bekoren met een meeslepende vertelling en een unieke combinatie van verbluffend horsemanship, indrukwekkende danschoreografieën, dromerige muziek en imposante kostuums. Wie nog geen plannen heeft, kan zondagnamiddag 17 maart 2024 nog terecht in het Sportpaleis voor de laatste voorstelling. Op 22 en 23 maart 2025 komt CAVALLUNA terug naar ons land met de nieuwe show 'Grand Moments’.

Tijdens de nieuwste CAVALLUNA-show 'Land of a Thousand Dreams' draait alles rond Yuen. Het meisje met de zeldzame blauwe ogen en bijzondere talenten gaat op zoek naar het Land van Duizend Dromen. Het verhaal, opnieuw een verbluffende creatie van creatief directeur Klaus Hillebrecht, wordt verteld door ruim 60 paarden. De zintuigen van het publiek werden niet alleen geprikkeld door de meesterlijke muziek en betoverende landschappen, ook de imposante kostuums en getalenteerde dansers maken het plaatje compleet.

Spectaculair

“Een paard dat met z’n vier benen in de lucht begon te springen. Hoe hebben ze dat aangeleerd,” zegt Lesley-Ann Poppe, die samen met haar man en hun twee kinderen te gast was. “Ik kan mijn hond amper leren een pootje geven, laat staan zo’n stunt. De stallentoer vooraf was spectaculair. Het was de eerste keer dat mijn kinderen een paard hebben geaaid. Daarvoor hadden ze nog nooit een paard van dichtbij gezien. Lolita, de pony, trok de aandacht van mijn dochter. ze wou hem al mee naar huis nemen. Zo schattig (lacht),” zei de populaire blondine enthousiast.

Meeslepend

“Wat een gevarieerde voorstelling. Ik heb zelf altijd wat schrik gehad van paarden, maar als je ziet wat die kunnen. Elke beweging kennen die van buiten. Daar moet veel trainingstijd in gekropen zijn. Het is de combinatie van de paarden, het licht, de muziek, het decor én het meeslepende verhaal die het compleet maken,” zegt Charlotte Van Brabander, die net als Astrid Coppens onder de indruk was van de show. “Ik vind het ongelofelijk. Wat een spektakel. Vooral voor ons dochtertje is dat een beetje een droomwereld. Het is een theatervoorstelling waarin de paarden de hoofdrol spelen,” zei Astrid na afloop enthousiast.

Ook voor CAVALLUNA-habituées Margriet Hermans en Danni Heylen was de gloednieuwe ‘Land of a Thousand Dreams’-voorstelling een voltreffer. “Het is de derde keer dat ik kom kijken en het is weer beter dan de vorige keer,” zegt Margriet Hermans op de vooravond van haar 70ste verjaardag. “Dat meisje dat aan de trapeze hing, ongelofelijk. Hoe die mensen met de dieren omgaan is buitengewoon. Terwijl er iemand klopt op de trommels blijft zo’n paard van een ton er rustig bij stilstaan. Bij ons stond er vroeger een paard, maar als ik het waagde om nog maar een zakje chips open te doen, ging die al lopen (lacht). Die beesten moeten een ongelofelijke ervaring hebben, anders kan je dat niet bekomen.”

“Paard en mens die één worden is het mooiste van deze shows,” gaat actrice Danni Heylen emotioneel verder. “Ik ben al jaren een grote paardenliefhebber, dus die stallentour heb ik al dikwijls gedaan. Uiteraard is dat een meerwaarde. Je voelt meteen welk paard het fijn vindt om geaaid te worden of welk liever met rust wordt gelaten. En die paarden worden goed verzorgd. Als je ziet wat daar op de grond ligt: lemen houtvezels en goed verwarmde, onderhouden stallen. Je voelt dat de trainers, ruiters en verzorgers er achter de schermen mee bezig zijn. Voor mij is deze dag altijd één van de mooiste van het jaar.”

Ambassadrice

Een bijzondere gast op deze première was de ambassadrice van deze editie, Mila Braeckman, dochter van nieuwsanker Freek. Als rasecht paardenmeisje, maar voornamelijk getalenteerd en beloftevol paardenatlete, kent zij als geen ander het belang van communicatie tussen paard en ruiter. De vele raakvlakken tussen de sport en de show hebben haar de afgelopen weken gedreven als ambassadrice.

Voor snelle beslissers zijn er nog de laatste tickets voor de ‘Land of a Thousand Dreams’-voorstelling van CAVALLUNA die morgennamiddag plaatsvindt in het Antwerpse Sportpaleis. Tickets voor de nieuwe ‘Grand Moments’-voorstellingen van zaterdag 22 en zondag 23 maart 2025 kan je eveneens bestellen op www.cavalluna.com.


› Gepubliceerd zaterdag 16 maart 2024 om 20:23 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook