Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Lesley-Ann Poppe: “Het was de eerste keer dat mijn kinderen een paard hebben geaaid”

Afgelopen weekend kon je in het Antwerpse Sportpaleis terecht voor het paardenspektakel CAVALLUNA dat met de ‘Land of a Thousand Dreams’-voorstellingen meer dan 20.000 bezoekers op de been bracht. Met drie staande ovaties werden de meer dan 60 paarden en 35 ruiter na afloop van de shows getrakteerd door het publiek en Bekend Vlaanderen. “Het was de eerste keer dat mijn kinderen een paard hebben geaaid. Daarvoor hadden ze nog nooit een paard van dichtbij gezien,” zei Lesley-Ann Poppe, die samen met haar man Kevin en hun twee kinderen aanwezig was, net als collega-bv’s Anja Daems, Charlotte Van Brabander, Astrid Coppens, Heidi Van Tielen en CAVALLUNA-habituees Danni Heylen en Margriet Hermans.

Op zaterdag 22 en zondag 23 maart 2025 komt het internationale paardengezelschap terug naar het Antwerpse Sportpaleis met de gloednieuwe show ‘Grand Moments’, waar je met vroegboekkorting nu al tickets voor kan bestellen op www.cavalluna.com.

Stallentour

Heel wat lachende gezichten afgelopen weekend in het Antwerpse Sportpaleis, waar het internationaal gerenomeerde paardenspektakel CAVALLUNA te gast was met ‘Land of a Thousand Dreams’. Net als de afgelopen jaren waren er ook weer heel wat Bekende Vlamingen die vooraf van de gelegenheid gebruikmaakten om een stallentour achter de schermen te maken. “Uiteraard is dat een meerwaarde. Je voelt meteen welk paard het fijn vindt om geaaid te worden of welk liever met rust wordt gelaten. En die paarden worden goed verzorgd. Als je ziet wat daar op de grond ligt: lemen houtvezels en goed verwarmde, onderhouden stallen. Je voelt dat de trainers, ruiters en verzorgers er achter de schermen mee bezig zijn. Voor mij is deze dag altijd één van de mooiste van het jaar,” zegt actrice Danni Heylen, die als bekende paardenliefhebber jaarlijks van de partij is. Ook Lesley-Ann Poppe, die samen met haar man Kevin en hun twee kinderen genoten van de voorstelling, was laaiend enthousiast over het backstage gebeuren vooraf: “De stallentoer vooraf was spectaculair. Het was de eerste keer dat mijn kinderen een paard hebben geaaid. Daarvoor hadden ze nog nooit een paard van dichtbij gezien. Lolita, de pony, trok de aandacht van mijn dochter. ze wou hem al mee naar huis nemen. Zo schattig (lacht),” zei de populaire blondine enthousiast. Goed nieuws voor het grote publiek, want vanaf volgend jaar kan je de stallentour ook als extra boeken. De capaciteit is beperkt, dus snel zijn is de boodschap.

Enthousiasme

Naast de stallentour was er vooral ook veel enthousiasme rond de nieuwe show ‘Land of a Thousand Dreams’. “Wat een variatie, zowel in de paarden als de rijkunsten. Ik heb zelf altijd wat schrik gehad van paarden, maar als je ziet wat die kunnen. Elke beweging kennen die van buiten. Daar moet veel trainingstijd in gekropen zijn,” zegt Charlotte Van Brabander. “Ik vind het ongelofelijk. Wat een spektakel. Vooral voor ons dochtertje is dat een beetje een droomwereld. Het is een theatervoorstelling waarin de paarden de hoofdrol spelen”, vult Astrid Coppens het gesprek aan. Samen met haar man en hun dochtertje genoot ze overduidelijk van de show. “Het is de derde keer dat ik kwam kijken en het is weer beter dan de vorige keer,” gaat Margriet Hermans verder. “Hoe die mensen met de dieren omgaan is buitengewoon. Terwijl er iemand klopt op de trommels blijft zo’n paard van een ton er rustig bij stilstaan. Bij ons stond er vroeger een paard, maar als ik het waagde om nog maar een zakje chips open te doen, ging die al lopen (lacht).”

Grand Moments

Met ‘Grand Moments’, een gloednieuwe show, keert CAVALLUNA volgend jaar terug naar het Antwerpse Sportpaleis. “De nieuwe productie vertelt het verhaal van showruiter Trol, die naarmate hij ouder wordt steeds banger wordt dat hij op een dag zijn vrienden uit de showwereld niet meer zal kunnen zien. Op dat moment verschijnt de godin van het leven en vertelt hem dat er maar één manier is om zijn dierbaren voor altijd bij zich te hebben: door ze nog één keer te herenigen met hun beste acts in een grote show en zo een eeuwige herinneringsband met ze te vormen. Hoewel 'Cavalluna - Grand Moments' veel meer is dan alleen een paardenshow, staan de viervoeters zoals altijd in het middelpunt van de actie en kan het publiek zich verheugen op uitzonderlijk talent uit heel Europa,” zegt creatief directeur Klaus Hillebrand.

Tickets voor de nieuwe ‘Grand Moments’-voorstellingen van zaterdag 22 en zondag 23 maart 2025 kan je nu al bestellen met een vroegboekkorting op www.cavalluna.com.


› Gepubliceerd maandag 18 maart 2024 om 16:14 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook