Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› La Dame En Noir tour van Isabelle Beernaert is begonnen

'La Dame En Noir' is vorige maandag in België in premiere gegaan, en het was fantastisch. De eerste voorstelling werd afgesloten met een daverend applaus, en een staande ovatie van heel het publiek!

Isabelle Beernaert heeft opgemerkt dat in al haar creaties sinds het begin van haar dans-carrière een mysterieus vrouwelijk archetypisch karakter ten tonele verschijnt, gehuld in het zwart. Hierdoor besefte ze dat er altijd al een aanwezigheid was van iets essentieels die ze nu dieper aan het onderzoeken is: 'De Donkere Moeder'.

La Dame En Noir is een karaktervol krachtig totaalspektakel met live percussie: 'de hartslag van de aarde'.

Dans, zang, gesproken woord, muziek,decor , kostuums en visuals smelten samen in een resonerende ervaring. De klanken van organische drums, Noord-Afrikaanse- , Hebreeuwse- , Arabische- en Iberische muziek nemen je mee op een reis door alle windrichtingen, culturen en talen.

In zwart zijn alle kleuren aanwezig. Het zwarte absorbeert. Zwart is de kleur van de rust, stilte en duisternis die nodig is om een zaad te doen ontkiemen. Een kind in de baarmoeder verkeert in het donker. Voordat de lente komt, is er de winter.

Zwart is zwanger van licht.

Dit seizoen nog te zien in:
18 Februari - Vilvoorde - UITVERKOCHT
25 Februari - Gent
3 Maart - Turnhout
17 Maart - Oostende
29 Maart - Genk

Info en tickets: https://isabellebeernaert.com/nl/voorstelling/la-dame-en-noir


› Gepubliceerd vrijdag 16 februari 2024 om 19:44 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook