Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Gaston & Leo - De Hommagemusical verhuist naar Capitole Gent: een eerbetoon aan Vlaanderens grootste komische duo

Na een overweldigende ontvangst in Antwerpen, verhuist de emotionele en schitterende hommage musical "Gaston & Leo - De Hommagemusical" naar Capitole Gent. De voorstelling, die van 1 maart tot 3 maart 2024 te zien zal zijn, belooft een bijzondere ervaring te worden. Niet alleen viert het de onvergetelijke carrière van Gaston & Leo, maar het vindt ook een speciale plek in het hart van Gent, de stad waar Leo Martin een overtuigde Gentenaar was.

Leo Martin, ook gekend als Leo Dewaegeneire in Gent, was een van de meest geliefde komieken in Vlaanderen. Samen met Gaston Berghmans vormde hij het legendarische duo Gaston & Leo, dat decennialang het publiek deed schaterlachen. Na het overlijden van Leo Martin in 1993 bleef de herinnering aan hun komische hoogstandjes en innige vriendschap springlevend.

De hommage musical, geregisseerd door Frank Van Laecke, is een eerbetoon aan hun onvergetelijke carrière. Met een indrukwekkende productie, schitterend orkest onder leiding van Thomas Vanhauwaert, en een cast die de karakters van Gaston & Leo tot leven brengt, belooft de voorstelling een lach en een traan te worden.

Warre Borgmans en Jurgen Delnaet vertolken de hoofdrollen, terwijl een gevarieerd ensemble van tien talentvolle acteurs, waaronder Patrick Onzia, Ludo Hellinx, Helle Vanderheyden, Liesbeth Roose en Pieter Casteleyn, de voorstelling compleet maakt.

"Gaston & Leo - De Hommage Musical" is nog tot en met 25 februari te zien in Theater Elckerlyc in Antwerpen, voordat het gezelschap verhuist naar Capitole Gent van 1 tot en met 3 maart 2024. Voor meer informatie en kaartverkoop, bezoek www.backstage-producties.be.

GASTON & LEO - DE HOMMAGE MUSICAL

In ‘Gaston en Leo - de hommage musical’ gaan we terug naar de Gouden jaren van de variété en komen de helden van de lach weer tot leven. Hoe leerden scheepshersteller Gaston Berghmans en muzikant Leo Martin elkaar kennen? Wanneer bereikte hun succes een hoogtepunt? En overleefde hun samenwerking elk verdriet? In een nostalgisch decor van heerlijke vergeten Vlaamstalige liedjes, en onder begeleiding van een live orkest, wordt met een lach en traan de carrière geschetst van Vlaanderens grootste komische duo ooit.

Gaston en Leo, een hartverwarmend en ontroerend verhaal over vriendschap, vakmanschap en verloren dromen.

ALGEMENE INFORMATIE: Gaston & Leo - De Hommage Musical

Productie: Backstage Producties
Sinds 19 januari 2024 - Theater Elckerlyc, Frankrijklei 85-87, 2000 Antwerpen
Vanaf 1 maart 2024 - Capitole, Graaf Van Vlaanderenplein 5, 9000 Gent

CREATIVES
Script: Frank Van Laecke & Kobe Van Herwegen
Regie: Frank Van Laecke
Choreo: Martin Michel
Muziek: Thomas Vanhauwaert
Styling: Griet Van Landeghem

CAST
Gaston Berghmans: Warre Borgmans
Leo Martin: Jurgen Delnaet
Jenny: Sandrine André
Mariette: Heidi De Grauwe
Rene Vlaeyen: Gunther Levi

ENSEMBLE
Pieter Casteleyn
Manon De Boevre
Alizée Gilon
Ludo Hellinx
Samantha Lernout
Patrick Onzia
Liesbeth Roose
Axel Znamensky
Helle Vanderheyden
Eline Van Ginderen

TICKETPRIJZEN
VIP: € 75,00
Cat 1: € 55,00
Cat 2: € 45,00
Cat 3: € 35,00
Voordeelnamiddag: € 35,00

www.backstage-producties.be


› Gepubliceerd vrijdag 16 februari 2024 om 14:20 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook