Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Premièrevoorstelling Tot Altijd in Fakkeltheater doet oproep tot waardig levenseinde

Gisteren ging de langverwachte musical "Tot Altijd" van AuFond Producies in première in de Rode Zaal van het Antwerpse Fakkeltheater. Na 2 uitverkochte try-outs, konden nu publiek, pers en genodigden kennismaken met deze nieuwe creatie. De voorstelling, gebaseerd op de gelijknamige film van Nic Balthazar en EyeWorks, vertelt het aangrijpende verhaal van Mario Verstraete, de eerste niet-terminale euthanasiepatiënt in België. De cast bestaande uit Jo Hens, David Cantens, Anne Mie Gils, Line Ellegiers en Floris Debooght wist te ontroeren. Tot Altijd is nog tot en met 10 maart in Antwerpen te zien en daarna op tournee door Vlaanderen.

De première van "Tot Altijd" was onvergetelijk. Door de aangrijpende film naar het musical te vertalen was er een gevaar dat het te luchtig werd, maar niets in minder waar. AuFond Producties brengt het thema met veel emotie (lach én traan), respect en veel liefde. Het publiek werd meegesleept door de gewaagde, ontroerende en spraakmakende voorstelling, die een bijzonder licht werpt op het thema euthanasie en het recht op waardig sterven.

De hoofdrol wordt vertolkt door een zeer sterke Jo Hens, die wordt bijgestaan door getalenteerde mede-acteurs David Cantens, Anne Mie Gils, Line Ellegiers en Floris Devooght. Samen met de creatives Manu Jacobs, Timo Descamps en Jérémie Vrielynck werd het filmscript van Nic Balthazar naar een parel van een voorstelling gebracht. Producent Manu Jacobs is tevens de regisseur van deze voorstelling en zette met een eenvoudig, multifunctioneel decor een scherpe voorstelling neer.

Tot Altijd brengt het verhaal van Mario Verstraete. Hij speelde een belangrijke rol in het tot stand komen van de euthanasiewet. Mario heeft alles om gelukkig over te zijn, tot de harde diagnose van MS zijn leven in één adem overhoophaalt. Omringd door vrienden en familie probeert Mario alles uit het leven te halen wat er nog in zit. Wanneer hij echter besluit om te vechten voor zijn recht op waardig sterven, worden al Mario’s relaties zwaar op de proef gesteld.

Een verhaal over vriendschap en liefde.
Een verhaal over afscheid van een vriend of geliefde.

Onder leiding van regisseur Manu Jacobs brengen de acteurs een ontroerende voorstelling, met de nodige respect voor het waargebeurde verhaal, vol warme en herkenbare scènes. Deze muziektheatervoorstelling laat niemand ongevoelig en is een absolute aanrader!

Tot Altijd is te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater tot en met 10 maart en gaat daarna op tournee door Vlaanderen.

Info en tickets

Info en tickets: www.aufondproducties.be

CREATIVES
Origineel Script: Nic Balthazar (EyeWorks)
Script/Regie: Manu Jacobs
Muziek: Jérémie Vrielynck
Liedteksten/Script: Timo Descamps

CAST
MARIO VERSTRAETE: Jo Hens
THOMAS (beste vriend): David Cantens
FRANCINE (moeder): Anne Mie Gils
LYNN (vriendin): Line Ellegiers
SPECK (vriend): Floris Devooght


Deze productie speelt in het Fakkeltheater (Rode Zaal, Hoogstraat 12, 2000 Antwerpen).

Speeldata
Zondag 18 februari 2024 – 15u
Vrijdag 23 februari 2024 – 20u
Zaterdag 24 februari 2024 – 20u
Zondag 25 februari 2024 – 15u
Vrijdag 1 maart 2024 – 20u
Zaterdag 2 maart 2024 - 15u
Zaterdag 2 maart 2024 – 20u
Zondag 3 maart 2024 – 15u
Donderdag 7 maart- 20u
Vrijdag 8 maart 2024 – 20u
Zaterdag 9 maart 2024 - 20u
Zaterdag 9 maart 2024 – 20u
Zondag 10 maart 2024 – 15u

Speeldata en info over de tour in het najaar van 2024: www.aufondproducties.be

Tickets
www.fakkeltheater.be & 070 246 036

Ticketshop: Hoogstraat 12 -14, 2000 Antwerpen

Van maandag tot en met vrijdag van 11u tot 17u

Productie
www.aufondproducties.be


› Gepubliceerd zondag 18 februari 2024 om 13:42 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook