Sterrennieuws
Musical | Vlaanderen

› Home for Christmas van The Singing Factory in première in Schouwburg Luchtbal

Vrijdagavond ging de musical 'Home for Christmas' van The Singing Factory in première. Schouwburg Luchtbal in Antwerpen werd ingepakt door de kindercast van het gezelschap. Maar liefst 30 kinderen tussen 7 en 14 jaar zaten in de cast en het ensemble en ze gingen de helaas bitter actuele daklozenproblematiek niet uit de weg. Je kan nog gaan kijken tot en met 7 januari.

Naast de kindercast is er een hoofdrol weggelegd voor Deborah De Ridder. Zij maakt in deze productie na meer dan 3 jaar haar musicalcomeback en speelt een rol als de norse burgemeester Carol.

'Home for Christmas' brengt het verhaal van Carol (gespeeld door Deborah De Ridder). Deze vrouw gaat verzuurd door het leven en wil niets weten van de kerstperiode vol lichtjes en feestjes. Als burgemeester van een klein stadje wil ze het jaarlijkse kerstfeest in het daklozencentrum van de stad niet laten doorgaan.

Tot ze op kerstavond bezoek krijgt van drie geesten, die haar meenemen op een reis door haar leven, en haar de kracht van Kerstmis weer willen laten ontdekken. De geesten brengen haar naar het verleden, het heden en de toekomst. Gaat ze hierdoor inzien dat er iets aan haar leven moet veranderen?

'Home for Christmas' is een volledig nieuwe musical naar het wereldberoemde verhaal van Charles Dickens geworden en het is heerlijk genieten van de kindercast die de pannen van het dak spelen.

The Singing Factory brengt heel wat jong talent in zowel (hoofd)cast als ensemble bij elkaar, waaronder ook enkele broertjes en zusjes. De 12-jarige Molly Baeken wist als Nina een rol in de hoofdcast te bemachtigen. Samen met haar broertje Rocco, die de rol van ‘jonge Len’ speelt, deelt ze de planken. Molly en Rocco hebben de liefde voor de theaterplanken van geen vreemde, hun papa en nachtburgemeester van Antwerpen Vitalski is namelijk ook een gekend entertainer. Daarnaast maken de zusjes Yanti (9 jaar), Elyn (13) en Myrha (14) Vansteenkiste samen hun opwachting in het ensemble.

De voorstelling speelt nog tot en met 7 januari 2024 in Schouwburg Luchtbal in Antwerpen.

Adres: Schouwburg Luchtbal, Columbiastraat 8A, 2030 Antwerpen (Vlakbij Metropolis Antwerpen).

Meer info en speeldata: https://www.singingfactory.be/homeforchristmas/


› Gepubliceerd zondag 24 december 2023 om 10:29 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook