Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Nieuwe komedie van Backstage Producties Mannen met Hakken scoort bij publiek

De nieuwste komedie ‘Mannen met Hakken’ scoort hoge ogen in Theater Elkerlyc Antwerpen. Scenarist Dirk Van Vooren gooit 3 ijzersterke elementen in deze nieuwe productie van Backstage Producties: ten eerste een sterk verhaal met een thema dat ook tot vandaag relevant blijft, ten tweede een uitmuntende cast met een perfecte vertolking van hun rollen en ten derde een klank- en lichtspektakel in een blits decor waar ze trots op mogen zijn. Een must see spektakel in deze donkere maanden.

Synopsis

Wanneer 4 vrienden wekelijks samenkomen om te pokeren in een zaaltje onder de boksclub van Piotr, merken ze dat één van hen “touch” heeft. Hij blijkt homoseksueel te zijn en de vrienden hebben het er in de eerste plaats moeilijk mee. Ze besluiten om een date te regelen met zijn nieuwe liefde. Wanneer een extravagante ‘Drag Queen’ komt opdagen, gaat een hele nieuwe wereld voor hen open.

Als de politieagent onder hen weet te vertellen dat er nog een act voor het bal van de burgemeester wordt gezocht én ze eigenlijk ook graag een centje willen bijverdienen, besluiten de mannen met stoere praat dat ze ook wel een act als drag kunnen neerzetten.

Dat wordt repeteren, repeteren, repeteren om de deadline van het bal te halen. Ze trekken hun hoge hakken aan en dompelen zich onder in de wereld van het drag-zijn met extravagante pruiken en glitterende pailletekostuums. De ene is er al wat sneller mee weg dan de andere.

‘Mannen met Hakken’ is een schitterende komedie. Het verhaal schuwt de tijdsgeest van vandaag niet. In tijden waarin alles ‘woke’ moet zijn, durven castleden af en toe met de LGBTQIA+ community lachen, maar wat ons betreft wel op een respectvolle manier. Het verhaal draait helemaal om wanneer elementen uit het verleden de personages tot inkeer brengen.

Regisseur Manou Kersting wist voor deze komedie dé perfecte gekozen cast bij elkaar te brengen. Vooreerst is er Chris Van Espen die de rol van homovriend vertolkt en die dit grandioos neerzet. Ook de stoere Jo Hens waant zich heel snel in een rol als drag queen en amuseert zich duidelijk op het podium hiermee. De spierbundel Sergej Lopouchanski weet als manager van de boksclub bijzonder veel over de wereld van drags. Ivan Pecnik is zo grappig wanneer hij in de schoenen van een wat naïeve politieagent kruipt, en Bart Van Avermaet weet eerst in de rol van een homohater uiteindelijk het publiek te verrassen. Een dikke pluim gaat ook naar Gert Botty (bekend van Belgium’s Got Talent) die als drag de nodige ervaring kan inbrengen in het gezelschap. Het zijn fantastische acteurs die het hele stuk draaiend houden en die het publiek van publiek van lach naar traan bewegen.

Tenslotte willen we zeker ook de decorbouwers en de makers van de kostuums feliciteren, want zij zorgen ervoor dat er glitters en een mooie eindshow op de bühne wordt gezet.

Het zijn maar drie redenen waarom u absoluut naar ‘Mannen met Haken’ moet gaan kijken. Het is een heerlijke muzikale komedie die u moet gezien hebben. Deze nieuwste parel van Backstage Producties in Theater Elkerlyc is wat ons betreft een topspektakel in al zijn facetten. Het doet de zaal lachen (lees: gieren en brullen), het zorgt tegelijk voor een traan en weet een prachtige eindshow neer te zetten.

Info en tickets: Mannen met Hakken

Productie: Backstage Producties
Regie: Manou Kersting
Script: Dirk Van Vooren
Cast: Chris Van Espen, Jo Hens, Sergej Lopouchanski, Bart Van Avermaet, Ivan Pecnik en Gert Botty

Nog tot en met 10 december 2023 in Theater Elckerlyc, Frankrijklei 85-87, 2000 Antwerpen

TICKETPRIJZEN
• VIP: € 59,00
• Cat 1: € 39,00
• Cat 2: € 35,00
• Cat 3: € 31,00
• Voordeelnamiddag: € 31,00

Tickets: www.backstage-producties.be

De voorstelling is zo’n succes dat er al een extra voorstelling van ‘Mannen met Hakken’ werd gelanceerd. Ook op zaterdag 9 december kan u om 15u00 in Theater Elckerlyc terecht voor glimmende jurken, gigantische pruiken en bakken ambiance!

Foto’s van Mannen met Hakken kan je bekijken op de Facebook-pagina van Sterrennieuws!


› Gepubliceerd zondag 26 november 2023 om 07:49 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook