Sterrennieuws
Film | Vlaanderen

› Koen Mortiers 'Skunk' wint Beste Film Prijs in Tallinn

'Skunk', de vierde speelfilm van Koen Mortier, is bekroond met de Prijs van de Jeugdjury op het Tallinn Black Nights Film Festival. Dat werd zonet bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in Tallinn. Het Tallinn Black Nights Film Festival is het belangrijkste internationale filmfestival in de Baltische staten en een van de belangrijkste afspraken voor de internationale filmindustrie in Noord-Europa.

De driekoppige jury over hun keuze: "Wij waren onder de indruk van deze intense film, die ons nog lang zal bijblijven. Het schijnt een licht op het fysieke en mentale leed van zoveel kinderen, die helaas vaak voor ons verborgen blijft. Bedankt voor het maken van deze authentieke en beklijvende film."
'Skunk' is gebaseerd op het gelijknamige boek van Geert Taghon over zijn jarenlange ervaringen in de forensische jeugdpsychiatrie. De film volgt Liam, een verwaarloosde tiener die opgroeit in een gezin waar drugs en geweld de hoofdrol spelen. Zijn destructieve thuis wordt al snel ingeruild voor een jeugdinstelling die tevens haar eigen regels en misbruiken heeft. Ook al vindt hij troost bij zijn begeleiders, toch blijft het verleden hem achtervolgen…

De hoofdrol in 'Skunk' wordt gespeeld door het opkomende talent Thibaud Dooms. Belangrijke bijrollen zijn er voor Dirk Roofthooft, Boris Van Severen, Natali Broods, Colin Van Eeckhout (die met zijn band Amenra tevens de muziek verzorgde) en Sarah Vandeursen.

"Ik ben enorm blij met dit mooie begin voor 'Skunk'. Het is een hele eer dat jongeren deze film hebben gekozen als de beste van hun competitie en ik ben dan ook enorm fier op het resultaat van de straffe cast en de hele ploeg." aldus Koen Mortier.

Producent van 'Skunk' is Eurydice Gysel voor Czar Film & TV, het productiehuis dat ze samen met regisseur Koen Mortier leidt. Het Nederlandse BALDR Film is betrokken als coproducent. Net als voor Mortiers vorige film 'Engel' stond Nicolas Karakatsanis als DOP mee op de set. Manu Van Hove deed de montage en de muziek is van de Vlaamse metalband Amenra.

De film kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon. Daarnaast investeerde het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Jo Brouns en minister van Cultuur Jan Jambon, in 'Skunk'. De internationale sales worden vertegenwoordigd door het Londense agentschap Reason8. Distributeur September Film zal de film op 28 februari België en ook in Nederland in de zalen brengen.


› Gepubliceerd zaterdag 18 november 2023 om 21:49 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook