Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Nieuw productiehuis Eén Zee debuteert met première Achter de Schermen met Carry Goossens en Frank Maas

Theatermaker één zee ging zonet - in aanwezigheid van flink wat prominenten en pers - in première met hun eerste productie Achter De Schermen met Carry Goossens en Frans Maas in de hoofdrollen. Het gaat om een bewerking van The Dresser van Ronald Harwood, een stuk over liefde, over humor, over absolute toewijding en over triomf. Carry speelt de rol van ’the dresser’, Frans speelt als Sir de rol van de oudere Shakespeare-acteur en ‘her Ladyship’ Ann De Winne is Sir's jarenlange minnares. Leen Dendievel als Madge, Erik Goris als Geoffrey en Eve Van Avermaet als Irene.

Achter De Schermen is nu te zien in het Fakkeltheater en zal door Vlaanderen touren vanaf januari 2024.

Alle info op www.eenzee.be. Tickets zijn ter beschikking op www.fakkeltheater.be

Carry Goossens - THE DRESSER

Carry Goossens (geboren als Edgard Goossens) is voornamelijk bekend van zijn rol als Oscar Crucke in “F.C. De Kampioenen” en zijn rol als Jef Van den Sande in “Lili en Marleen”, maar ook van “Code 37”, “De zonen van Van As” en Professor T” en zelfs “Der Dicke und der Belgier” in Duitsland. Recent speelde hij nog de titelrol in de film “Zeppos”.

Frans Maas - SIR

Frans Maas (geboren uit Nederlandse ouders) is een rasecht theateracteur, in het komische én het dramatische genre. Bij Toneelgezelschap Ivonne Lex en het Raamtheater speelde hij talrijke markante rollen. In Nederland toerde hij o.a. met de musical “Je Anne”. Hij speelde in de theaterversies van “Aspe” en is de Voorzitter in “Assisen” (BackStageproducties). Ook als soloacteur heeft Frans een mooie reputatie opgebouwd. Voor televisiekijkers blijft hij Jan Haesaerts in “Wij, Heren van Zichem, Rohalt in “Het Zwaard van Ardoewaan”, Miel in “Familie”, de Kolonel in “ROX”.

Ann De Winne - HER LADYSHIP

Ann De Winne is musical-actrice van opleiding (Studio Herman Teirlinck) en schitterde o.a. in diverse voorstellingen in het Ballet van Vlaanderen en in andere gezelschappen, o.a. als Dorothy in “De Tovenaar van Oz” en als Donna in “Mamma Mia!”. Ann was al te zien in diverse TV-series (o.a. “Pa heeft een lief”, “Thuis” en “Nachtwacht”), is stemactrice en speelt bij diverse theaterhuizen zoals Loge10, Uitgezonderd!, Echt Antwaarps Theater, EWT, Deep Bridge, Het Achterland, …

Leen Dendievel - MADGE

Leen is voornamelijk bekend van haar rol als ‘Kaat’ in “Thuis, finalist in “Dancing With the stars” 2018 en zag je ook regelmatig op de bühne in Theater Aan De Stroom, Het Prethuis, Uitgezonderd, De Sven De Ridder company. Daarnaast kent het publiek haar vooral als schrijfster van de bestsellers ‘Asem', 'Georges en Rita' en 'Brief aan mijn kind'. Daarmee tourt ze doorheen cc’s en scholen onder de hashtag #ontheroadformentalhealth

Erik Goris - GEOFFREY

Erik speelde zijn eerste stuk in een regie van Rik Andries, kwam terecht bij Theaterspektakel onder de hoede van Walter Rits, en werd bekend op televisie door zijn rol als Rob in Familie, later als Guy in Thuis. Daarna kwamen rollen in TV-series, kortfilms en speelfilms. In theater speelde Erik o.a. bij Paljas Producties, Loge10, Music Hall en Het Achterland. En nu in zee met … één zee !

Eve Van Avermaet - IRENE

Eve is freelance actrice, drama leerkracht en dramatherapeut. Als 9 jarige stond ze op de set voor de hoofdrol in de kortfilm ‘Er was een Luna’ (Pascale Bal). Ze behaalde een Master in de Dramatische Kunsten (Luca School of Arts Leuven) en volbracht een lerarenopleiding (KASK, Gent). Ze deed stage bij Nunc met de voorstelling ‘Het Geslacht Borgia, de trilogie’ waarmee ze jaren door Vlaanderen tourden. Ze speelde in ‘Flanders Fields - Eindbestemming Poperinge’ (Music Hall) en draaide de jongerenreeks ‘Deregelvan3s’ voor Ketnet. Eve schitterde voor VRT in o.a. ‘Professor T’, ‘Gevoel voor Tumor’ en ‘ Thuis’ (waar ze collega werd van haar vader Bart). Eve is verbonden aan gezelschap BRT en maakt jeugdvoorstellingen onder de noemer Deezillusie.

KORTE INHOUD: ACHTER DE SCHERMEN


Engeland, Londen 1942, Tweede Wereldoorlog.
Een reizend theatergezelschap dat alleen Shakespeare speelt, probeert verstrooiing en cultuur te brengen tussen alle chaos en ellende. De steracteur en zijn assistent zijn onafscheidelijk verbonden. De acteur voert zijn strijd, de assistent anticipeert. De wereld probeert te overleven. De steracteur ook. De assistent probeert hem te helpen, achter de schermen.

Op de Facebook-pagina van Sterrennieuws kan je foto's zien van de premièrevoorstelling en van de aanwezige BV's!


› Gepubliceerd zondag 12 november 2023 om 09:10 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2023
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook