Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Meryn lanceert debuutsingle Dancing While Destroyed

Net als Lewis Capaldi en onze Berre wil Meryn mensen muzikaal raken met zijn verhaal. Met zijn debuutsingle ‘Dancing While Destroyed’ die aanstaande vrijdag 3 november 2023 verschijnt op het ROQ ’N Rolla-label, levert hij meteen een ijzersterk visitekaartje af.

“De opnames van dit nummer waren voor mij het keerpunt in het gevecht met drugs. Eén maand na mijn overdosis nam ik de song op. In mijn geval klopt het dat muziek therapeutisch werkt. Ondertussen ben ik al een ruime tijd ‘clean’, maar heb ik genoeg artistieke inspiratie die ik in mijn songs kwijt kan. Het tekenen van een platencontract bij ROQ ’N Rolla Music, het label dat Snelle heeft ontdekt en grootgemaakt, betekent heel veel voor mij. Het is een sterk signaal van geloof en vertrouwen in mijn talent. Naast nieuwe muziek maken kijk ik ook uit naar de live optredens, want dat wordt de volgende stap. Ik wil mensen raken met mijn muziek en als ik met ‘Dancing While Destroyed’ onderwerpen zoals afkicken van een drugsverslaving bespreekbaarder kan maken, vind ik dat prima”, zegt Meryn.

Muziek en talent zitten in de genen van Meryn, die afstudeerde aan het conservatorium. Hij zingt, produceert, speelt zelf zijn instrumenten en schrijft zijn eigen teksten. Dat deed hij ook voor zijn debuutsingle ‘Dancing While Destroyed’, waarbij hij openlijk terugblikt op zijn tijd als drugsverslaafde en de gevolgen daarvan. “Plots zat ik dag en nacht opgesloten in mijn studio, alleen met mezelf en mijn depressieve gedachten”, begint hij het gesprek. “Mijn lichaam kickte af en bekwam van een eerdere overdosis. Huilend heb ik de tekst geschreven en de song opgenomen vanuit een soort woede en frustratie rond mijn eigen situatie en de wereld rond mij heen. Voor mij was ‘Dancing While Destroyed’ de perfecte manier om mijn gevoelens en emoties te verwoorden. Het maken van deze song was voor mij een keerpunt, een bladzijde in mijn leven die ik omsloeg. Dat ik er nu zo openlijk kan over praten in mijn debuutsingle is bijzonder. Daarvoor durfde ik niet goed mijn emoties tonen, maar dat is veranderd. Ondertussen voel ik me weer goed in m’n vel en ben ik ontzettend dankbaar voor het geloof en alle creatieve kansen die ik krijg. Met een positieve bril kijk ik naar de toekomst. Ik zit midden een creatief proces, want het is uiteraard de bedoeling dat we met nog meer nieuwe songs én toffe concerten de komende maanden invullen.”


› Gepubliceerd dinsdag 31 oktober 2023 om 21:26 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook