Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Guusje brengt nieuwe single Dopamine uit

Groningse singer/songwriter Guus Mulder, ofwel Guusje, brengt na het succes van ‘Blijf Nog Even Hier’ zijn volgende single ‘Dopamine’. Het nummer toont een warme, eigenzinnige en eigentijdse alt-pop sound die Guusje goed vertegenwoordigd. Het lied prikkelt de luisteraar met de intensiteit van de verslaving aan technologie en het vastzitten in een algoritme, waar velen van ons (bewust of onbewust) mee dealen. De single is geproduceerd door Mathias Janmaat (o.a. Sevdaliza) en geschreven met Jan Schröder. Ook Kevin Bhatti (Tev Woods) heeft een aandeel in de productie.

Guusje over de single: ‘Dopamine’ is een zelfreflectie van vastzitten in een dopamine ‘‘trap’’ van gamen, algoritmes, Youtube, Instagram, Tiktok, (overmatig) eten, blowen, etc. Ik kan makkelijk een hele dag spenderen waarin ik heen en weer ga van scherm naar scherm, van app naar app, en me aan het einde van de dag leeg en depressief voelen. Tech bedrijven proberen zo veel mogelijk tijd en aandacht van ons te krijgen (d.m.v. advertisements, likes, online groei, etc) in ruil voor lege dopamine shots. Ik ben het perfecte slachtoffer voor deze genadeloze algoritmes.”

Guusje speelde als support van o.a. Racoon en Roxeanne Hazes en deze zomer met Bazart op mainstages van Pukkelpop, Suikerrock, en Dranouter. Eind 2023 staat hij met een eigen show in het Sportpaleis, als special guest bij Bazart. Ook schreef hij liedjes voor o.a. Maan, Emma Heesters, Roxeanne Hazes, en voor ‘s werelds grootste DJs, zoals 'On & On' van Alok & Dynoro en ‘Waar Ga je Heen’ van Emma Heesters (meer dan 300 miljoen keer gestreamd).


› Gepubliceerd vrijdag 20 oktober 2023 om 13:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook