Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Theaterpremière in het Fakkeltheater voor Ward Hulselmans, auteur van onder andere Heterdaad en Stille Waters

Op 15 september 2023 gaat in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater het toneelstuk “Morgen word ik nuchter” in première. Acteur Rikkert Van Dijck en muzikant Steven Mintjens spelen deze toneelbewerking, gebaseerd op het gelijknamige boek van de bekende scenarist Ward Hulselmans (“Heterdaad” en “Stille Waters”). Op 27 augustus, tijdens de cultuurdag in het Fakkeltheater in Antwerpen geven Hulselmans en Van Dijck reeds een voorproefje van en introductie op de voorstelling die half september in première gaat. Een aanrader!

Hulselmans creëerde een beklijvende monoloog. In een poging om hem van de drank te houden, kruipt tv-schrijver Thomas in de huid van zijn favoriete personage: een piloot die in zijn vliegtuigje de post bezorgt op de eilandjes van Tahiti in de Stille Zuidzee.

Zijn fantasie neemt zijn echte leven over.

Kan de piloot de verslaafde redden?

KOM ZONDAG 27 AUGUSTUS OM 16U35 KENNIS MAKEN MET WARD HULSELMANS EN RIKKERT VAN DIJK TIJDENS VOORPROEFJE OP CULTUURDAG FAKKELTHEATER

Met Rikkert Van Dijck & Ward Hulselmans.
Ward Hulselmans schreef een fascinerend boek over de hoopvolle strijd tegen de demonen van verslaving. Rikkert Van Dijck maakte er een theatrale adaptatie van, samen met muzikant Steven Mintjens. Ward en Rikkert geven tijdens het toonmoment een introductie tot het toneelstuk.

Meer dan 15 exclusieve toonmomenten zullen gratis te zien zijn in de Rode Zaal, De Kleine Fakkel en het Theatercafé. Een hoop bekende acteurs tekenen alvast present, waaronder Ann Van den Broeck, Daisy Thys, Hans Peter Janssens, Lissa Meyvis, Rikkert Van Dijck, Jean Bosco Safari, Daan Hugaert, Elias Bosmans, Lynn Van den Broeck, Ann De Winne, Brecht Callewaert, Carry Goossens, auteur Ward Hulselmans en vele anderen.

Rikkert Van Dijck

Rikkert Van Dijck is een Vlaams acteur en regisseur. Hij speelde mee in talloze theaterstukken en was te zien in televisieseries als “Emma” en “Kaat & Co”. Daarnaast speelde hij talloze gastrollen in films als “Max”, “Brylcream Boulevard” en “Blinker en de Blixvaten”. Op televisie was hij te zien in series als “Lili & Marleen”, “Verschoten & Zoon”, “Witse”, “Aspe” en vele anderen.

Ward Hulselmans

Hulselmans was stads- en gerechtsjournalist voor de Gazet van Antwerpen toen hij afleveringen begon te schrijven voor tv-series als Langs de Kade en Alfa Papa Tango. In 1990 werd hij voltijds scenarist. Met Peter Simons creëerde hij Bex & Blanche voor VTM. Daarna schreef hij enkel nog eigen series, met als eerste Niet voor publikatie (VRT). Zijn grootste succes haalde hij vier seizoenen met de VRT-serie Heterdaad toen deze tot 1,8 miljoen kijkers scoorde.
Hulselmans volgde dan Stille Waters, de enige naoorlogse Belgische productie bekroond met de Prix Italia. Daarna schiep hij Witse, maakte zelf het eerste seizoen vol en liet de volgende jaargangen over aan anderen. Hij schreef intussen de bioscoopfilm De Indringer (2005). Voor VTM bewerkte hij in 2008 een Deense soap tot de reeks De Rodenburgs, maar liet de scripts aan anderen.
Voor de VRT schreef hij vervolgens de 12-delige politieke thriller Salamander, die in 2013 werd uitgezonden. Daarna schreef hij het scenario voor de film van Witse. Wegens het succes van Salamander dat aan tv-zenders in meer dan 30 landen werd verkocht, schreef hij in 2015 Salamander 2 dat weerom een internationaal succes werd. In 2019 stopte hij met schrijven van scenario's en begon een dagboek dat onder de titel "Enkele reis realiteit" werd uitgegeven bij Manteau. In 2021 verscheen zijn tweede boek Morgen word ik nuchter.

PRAKTISCHE INFORMATIE CULTUURDAG FAKKELTHEATER

27 augustus 2023 van 13u30 tot 18u30

Rode Zaal – Fakkeltheater
Hoogstraat 12, 2000 Antwerpen

Inkom is gratis, ticket is verplicht.
Tickets zijn te verkrijgen vanaf 11u in de Rode Zaal
Het aantal tickets per toonmoment is beperkt.
Kom tijdig uw gratis ticket ophalen.
Respecteer de aanvangsuren van het toonmoment.

Kom dus tijdig naar de Rode Zaal, Theatercafé of Kleine Fakkel.
Meer info via: 070 246 036 – www.fakkeltheater.be

PRAKTISCHE INFORMATIE MORGEN WORD IK NUCHTER

15, 16 september 2023 om 20u00
17 september 2023 om 15u00

Zwarte Zaal – Fakkeltheater
Reyndersstraat 7, 2000 Antwerpen

Tickets: € 24,00
www.fakkeltheater.be – 070 246 036

Regie: Rikkert Van Dijck
Auteurs: Ward Hulselmans (boek), Rikkert Van Dijck (toneelbewerking)
Cast: Rikkert Van Dijck, Steven Mintjens


› Gepubliceerd maandag 21 augustus 2023 om 16:06 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook