Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Tientallen theatermakers & acteurs komen samen op seizoensvoorstelling van Fakkeltheater

Traditiegetrouw stelt Sam Verhoeven, ondertussen reeds 15 jaar directeur van het Fakkeltheater, de nieuwe seizoensbrochure voor op een persmoment. Op woensdag 31 mei kwamen heel wat acteurs en theatermakers vertellen wat ze in het 68ste seizoen in het Fakkelteater brengen. Ze waren allemaal beschikbaar voor een informele babbel met de pers over hun theater-exploten in het Fakkeltheater. Het Fakkeltheater blijft opnieuw de hele zomer open. Natuurlijk kregen alle aanwezigen de gloednieuwe seizoensbrochure mee naar huis. Het wordt uitkijken naar maar liefst 64 verschillende producties verspreid over meer dan 500 voorstellingen. Sam Verhoeven kondigde aan de komende twee jaren zijn rol als directeur geleidelijk af te bouwen en de zoektocht op te starten naar "vers en jong bloed" dat de ambitie koestert de Fakkeldirecteur op te volgen in zijn functie.

Alle voorstellingen in de nieuwe Fakkelgazet zijn vanaf nu te boeken en tot in het detail op te snorren via de website van www.fakkeltheater.be De ticketshop en de theaterkassa blijven natuurlijk ook geopend.

EIGEN PRODUCTIES

Traditiegetrouw presenteert het Fakkeltheater enkele eigen producties: Met "Hotel Vocal", "Chansons Charmantes", "Bellissama", "Nekka Intiem", het nieuwe "Tutu invites" en "Kleuterlissama" brengt het Fakkeltheater een aanbod dat aanvullend is op al hun gastproducties en een mooie selectie co-producties. Het gaat over meer dan 70 voorstellingen.

Het 19e seizoen van HOTEL VOCAL gaat in september reeds van start. Daisy Thys en Sam Verhoeven mogen dit seizoen opnieuw een reeks fijne muzikale gasten verwelkomen. De zondagochtenden worden opgeluisterd door onder andere Geena Lisa, Sandrine, Ivan Pecnik en wellicht de meest in het oog springende gaste volgend seizoen wordt Alice Toen. In oktober neemt zij mee: een gitaarvirtuoos, Spaanse liedjes, poëzie en 99 lentes.

Elke 3e maandagavond van de maand is er plaats voor CHANSONS CHARMANTES. Het 9e seizoen wordt een warm weerzien met enkele fijne artiesten, zoals Jo Lemaire, Andrea Croonenberghs, Anne Mie Gils, Ann Van den Broeck en Astrid Stockman.

Elke 2e zondagochtend van de maand is er plaats voor BELLISSAMA. Gastvrouw Lissa Meyvis ontvangt voor het 5e seizoen op rij een rits muzikale gasten, zoals Lester Van Loock, Hans Peter Janssens, An De Ridder en Ode an die Freunde. Van lichtklassiek en American Songbook naar wat jazzy tunes.

Elke laatste maandagavond van de maand is het tijd voor NEKKA INTIEM. Zingen in het Nederlands vormt de rode draad van deze gezellige en intieme concertreeks. Koen Huygebaert zorgt volgend seizoen voor een gevarieerd repertoire met artiesten als Sabien Tiels, Walrus, Bart Herman, Garry Hagger en het KleinkunstKollektief.

Er zijn ook enkele nieuwigheden te ontdekken bij de eigen producties. Het Fakkeltheater organiseerde tot 2015 op maandagavond jazzconcerten met Jack van Poll, onder de noemer “Jack & Jazz”. Met TUTU INVITES blaast het Fakkeltheater de traditie nieuw leven in. Niemand minder dan Tutu Puoane zal op maandag 5 februari, 4 maart en 8 april 2024 verschillende topmuzikanten ontvangen, waaronder Bert Joris, Dré Pallemaerts, Carlo Nardozza en Ewout Pierreux. Er wordt geput uit het repertoire van Nina Simone en Joni Mitchell, in een intieme, warme, jazzy clubsfeer.

Voor de allerkleinsten zijn er het volgend seizoen twee café-chantants, onder de noemer KLEUTERLISSAMA. Op 1 mei 2024 wordt er in de zwarte zaal “Figaro’s Water O’Pret” georganiseerd, een poppen-opera-initiatie voor de kleinsten. Op 9 mei 2024 komen Ann Van den Broeck en Thomas Vanhauwaert langs met hun splinternieuwe muzikale voorstelling voor kleuters: “Annie Pannie”.

CO-PRODUCTIES EN SAMENWERKINGEN

Volgend seizoen trekt het Fakkeltheater resoluut de kaart van intensieve samenwerkingen met verschillende theatermakers. Het gloednieuwe concept "Passie Maandag", de monoloog "Morgen word ik nuchter", de getuigenis "Enkele Reis België" van Jean Bosco Safari en de Belgische première van "Where are we now" met Sven Ratzke wordt het publiek alvast geprikkeld om eens iets anders uit te proberen in het Fakkeltheater.

Een gloednieuw concept onder de noemer PASSIE MAANDAG start op 9 oktober 2023. Auteur en interviewer Rudolf Hecke zal in het Theatercafé van de Rode Zaal 3 passie maandagen organiseren waarin hij interessante gasten vol passie zal interviewen, telkens muzikaal ondersteund door het combo De Havilland. Onder andere Herman Brusselmans, Delphine Lecompte, Filip Jordens en Bart Van Loo worden in dit eerste seizoen passioneel op de rooster gelegd.

De monoloog MORGEN WORD IK NUCHTER is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ward Hulselsmans en speelt in september 2023 in de Zwarte Zaal. In deze monoloog kruipt tv-schrijver Thomas in de huid van één van zijn favoriete personages, in de hoop om op die manier van de drank af te blijven. We zien Rikkert Van Dijck in deze monoloog, begeleid door Steven Mintjens.

In ENKELE REIS BELGIË vertelt Jean Bosco Safari zijn verhaal. Het verhaal van een Rwandese mama die verplicht wordt om haar zesjarig zoontje Jean ter adoptie aan te bieden. Er worden haar mooie beloftes gemaakt, maar niets is wat het lijkt. Op 17, 19 en 19 november 2023 in de Zwarte Zaal.

In samenwerking met Impact Entertainment brengt het Fakkeltheater de Belgische première van de productie WHERE ARE WE NOW. Nederlander Sven Ratzke is één van de beste Bowie-vertolkers van dit moment. In een intieme setting laat hij de kwaliteiten van Bowies nummers in al zijn puurheid zien. Sven Ratzke speelde deze show al eerder in Australië en New York. Vanaf 18 januari 2024 speelt in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Een Belgische primeur!

GASTPRODUCTIES

Een mooie mix van theater, comedy, musical en jeugdvoorstellingen vormen het grootste aanbod van het Fakkeltheater. Trouwe partners zoals Loge 10, De Speling, Theater Zeemanshuis, Take Twee, Theater Perplex, Het Prethuis, Het Achterland, Sven De Ridder Company en vele anderen laten het Fakkeltheater in hartje Antwerpen bruisen.

Het Fakkeltheater start met de nieuwe zomerproductie van Het Achterland: MINERVA VEUR ALTIJD. Een sequel op de populaire komedie “Viva Minerva” dat in 2016 in première ging. Carry Goossens, Marilou Mermans, Linda De Ridder, Luc Verhoeven en Erik Goris worden deze zomer bijgestaan door Hans Peter Janssens en Lucy Collet. Vanaf 30 juni 2023 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

Het Prethuis staat volgend seizoen met twee producties in de Rode Zaal. Vanaf 1 september 2023 speelt de herneming van FRANK WORDT FRANCINE met Peter Bulckaen, Leen Dendievel, Danni Heylen, Lennart Lemmens en Jeroen Maes in de hoofdrollen.

Vanaf 2 februari 2024 speelt de gloednieuwe komedie DE PADELBUREN. Tine Priem, Wim Stevens, Peter Bulckaen, Martine de Jager en Jeroen Maes zijn te zien in deze actuele situatiekomedie over een koppel wiens rust wordt verstuurd sinds er naast hun landelijke villa een padelveld werd aangelegd.

Paljas Producties komt volgend seizoen met 3 producties naar de Zwarte Zaal. Allereerst is er in september 2023 de herneming van ZE ZIJN ME VERGETEN, waarin Frans Maas de rol vertolkt van een oude acteur die dwaalt door zijn eigen verleden.

In november speelt Daan Hugaert SPAANS KRIJT 2.0. Deze monoloog over oorlog, vluchteling zijn, solidariteit en menselijke warmte schrijf Daan Hugaert samen met Dirk Tuypens.

Ann De Winne en Erik Goris zijn in april 2024 dan weer te zien in de relatiekomedie ALLES WENT BEHALVE EEN VENT. Een verhaal over over houden van, lang samen zijn, ouder worden, ingesleten gewoontes en de ontsnapping daaraan.

Het Farcetheater is volgend seizoen met drie producties te gast in de Rode Zaal. In september 2023 spelen ZO VADER ZO ZOON, een komedie van Jon van Eerd die eerder in Nederland met veel succes speelde. In de cast zien we onder andere Peter Van Asbroeck en Donaat Deriemaecker.
In januari 2024 brengen zij KERST MET KRUKKEN, een komedie over een uit de hand gelopen kerstdiner. In de cast zien we onder andere Koen Crucke en Martine Jonckheere.
In juni 2024 spelen zij de laatste productie van dat seizoen KOM VAN DAT DAK AF. Een komedie over een sullige juwelier die in een ingewikkeld parket terechtkomt.

De Proefkonijnen brengen volgend seizoen verschillende familievoorstellingen naar de Rode en Zwarte Zaal. Van de nieuwe familievoorstelling HOU UW MANIEREN worden zelfs 2 versies gemaakt, eentje voor 2,5 jaar en ouder en eentje voor 8 jaar of ouder. In september in de Zwarte Zaal. Daarnaast komt DE GELAARSDE KAT terug naar de Rode Zaal in november 2023. In de kerstvakantie spelen zij DE ONGEHOORZAME LAKEI en DROOMPRINSES in de Zwarte Zaal. In april 2024 spelen zij tot slot nog OMAJACHT in de Zwarte Zaal.

Vanaf 5 oktober 2023 staat de creatie YOU ARE MY SUNSHINE op de planken van de Rode Zaal van producent Deep Bridge. Een gloednieuwe musical van Ann Van den Broeck en Stany Crets. Ann Van den Broeck en Sophie Janssens spelen Lena en Britt die mekaar door een onfortuinlijke speling van het lot ontmoeten op een plek die ze allebei koesteren. Ze worden lotgenoten, leerling en lerares, hartsvriendinnen, moeder en dochter. En samen proberen ze achter een groot mysterie te komen.

Theater Zeemanshuis brengt volgend seizoen maar liefst 5 verschillende voorstellingen in de Zwarte Zaal en de Kleine Fakkel. In oktober 2023 speelt de vakantiekomedie DEZE CONGE TELT NIET MEE in de Zwarte Zaal.
Gevolgd in november 2023 door een herneming van ALICE VRAAGT HET AAN in de Kleine Fakkel.
In februari 2024 staat de succeskomedie van Ray Cooney RIJEN EN VRIJEN op het programma in de Zwarte Zaal. In de Kleine Fakkel staan in maart en april 2024 nog de producties BUNGEEJUMPEN VOOR ACTEURS en WIT-LOVE IN DEN OVEN.

ACHTER DE SCHERMEN wordt de allereerste productie van producent één zee. Carry Goossens, Frans Maas, Ann De Winne, Leen Dendievel, Erik Goris en Michèle Even zijn te zien in deze bewerking van “The Dresser”, een meesterlijk mooi, tragikomisch stuk over liefde, over humor, over absolute toewijding en over triomf. Vanaf 10 november 2023 in de Rode Zaal.

Take Twee Producties en het Poppentheater spelen volgend seizoen verschillende producties in de Kleine Fakkel. Take Twee speelt drie komedies HET ZIJN ZOTTEN DIE WERKEN in oktober 2023, DEN BOULEVARD in januari en februari 2024 en STILTE VOOR DE STORM in mei 2024.
Tijdens de kerstvakantie is het Poesjenellentheater opnieuw te gast in de Kleine Fakkel met DE SLEUTEL VAN PIETJE DE DOOD.
En het Poppentheater speelt tijdens de schoolvakanties onder andere ROODKAPJE, HET FORTUIN VAN PLUIM, DE MARKIES VAN PLATTE KEES en DE GROTE BOSKABOUTER.

De Speling brengt volgend seizoen een mix van theater en musical naar de Zwarte Zaal. Beginnen doen zij in december 2023 met DE DOOD VAN EEN HANDELSREIZIGER, wellicht het bekendste toneelstuk van de Amerikaanse schrijver Arthur Miller.
In maart 2024 spelen zij de wereldberoemde musical EVITA van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber, over het leven van Evita Peron.
In mei 2024 staat TAILLEUR POUR DAMES op het programma. Een klassieke relatiekomedie van auteur Georges Feydeau.

De Sven De Ridder Company zorgt tijdens de feestdagen voor een gezellige drukte in de Rode Zaal. Hun nieuwe kerstkomedie heet SECRET SANTA vertelt het verhaal over twee verstokte vrijgezellen die de opdracht krijgen van hun oom om een lief te vinden voor Kerstmis.
Sven De Ridder, Brik Van Dijck, Joyce Beulens, Margot Hallemans en Luc Verhoeven spelen de hoofdrollen. Vanaf 7 december 2023 in de Rode Zaal.

Luc Caals trakteert zijn publiek voor de 9e keer op rij op een de gezelligste Nieuwjaarsdrink van ’t Stad. Op 12, 13 en 14 januari 2024 is hij, samen met Martine de Jager en Steven Mintjens te zien in de Zwarte Zaal met CAALS TRAKTEERT.

Theater Perplex brengt volgend seizoen twee nieuwe producties. In januari 2024 spelen zij in de Zwarte Zaal het toneelstuk VENUS over de bijzondere relatie van een oudere levensgenieter en een losbandige jonge vrouw.
In juni 2024 brengt Theater Perplex een bijzondere productie naar de Kleine Fakkel. In TWEE VOOR DE PRIJS VAN ÉÉN ziet u niet 1, maar 2 toneelstukken, namelijk “De Gieren” en “De Wasserette”.

Studio Dongo brengt in januari 2024 een bijzonder eerbetoon aan Charles Aznavour. In MERCI CHARLES worden de grootste hits van Aznavour gebracht door Lissa Meyvis en Hans Peter Janssens, begeleid door een live orkest onder leiding van Pol Vanfleteren.

Au Fond Producties brengt in februari 2024 de musicalcreatie TOT ALTIJD naar de Rode Zaal. Deze musical is gebaseerd op de gelijknamige film van Nic Balthazar en vertelt het verhaal over de eerste niet-terminale euthanasiepatiënt in België.

Loge 10 Theaterproducties brengt volgend seizoen 3 nieuwe producties naar de Rode Zaal. In maart 2024 spelen zij DE VROUW IN HET ZWART, oftewel “The Woman In Black”. Dit fascinerende en meeslepende toneelstuk speelt al meer dan 30 jaar in de Londense West-End. In de Vlaamse versie spelen Elias Bosmans en Daan Hugaert de hoofdrollen.
In april 2024 brengt Loge 10 GASLICHT, een boeiende thriller die zich afspeelt in het Victoriaanse Londen. In de cast zien we onder andere Bert Cosemans, Nathalie Wijnants, Daphne Paelinck, Erik Goris en Lulu Aertgeerts.
Lien Van den Broeck speelt dan weer de rol van Agatha Christie in LADY AGATHA. The Queen Of Crime verkocht wereldwijd twee miljard boeken, maar haar leven blijft voor velen een raadsel. Vanaf 22 mei 2024 in de Rode Zaal.

Het Belgisch Repertoire Theater speelt in april 2024 het stuk AFRODISIA in de Zwarte Zaal. We zien Bart Van Avermaet en Paul Ooghe in een grappige en ontroerende familiekomedie geschreven door Zaki, geregisseerd door Paul Ooghe.

Jeugdtheater Ondersteboven brengt in de paasvakantie van 2024 de kindermusical KLEINE DRAAK naar de Zwarte Zaal. Deze musical, gebaseerd op het prentenboek van Lieve Baeten vertelt het verhaal over een Kleine Draak die dringend groot moet worden, moet leren vliegen en moet leren vuurspuwen.

Nele Goossens brengt op 4 en 5 mei 2024 in de Zwarte Zaal een ode aan Willeke Alberti. In SPIEGELBEELD brengt zij een eerlijk, emotioneel portret van een warme, gevoelige vrouw.

Ode an die Freunde brengt op 31 mei, 1 en 2 juni 2024 hun gloednieuwe voorstelling FREUNDISSIMO naar de Zwarte Zaal. Lester Van Loock, Lissa Meyvis, Jokke Martens en Alexandra Franck brengen arias, liederen, duetten en feestelijke ensembles.

DE IMPROFETEN staan garant voor improvisatietheater: zonder script, voorbereiding of afspraken. Jan Buermans, Tom Saeys, Christophe Stienlet, Hans Humblet en Jo Hens nodigen ook volgend seizoen weer verrassende gasten uit in de Zwarte Zaal.

STAND-UP ANTWERP COMEDY is een initiatief van Nigel Williams. Eén keer per maand ontvangt hij op woensdag in het Theatercafé van de Rode Zaal internationale top-comedians.

Het theaterseizoen wordt in 2024 in stijl afgesloten... Jan Van Dyke Producties brengt vanaf 25 april 2024 een gloednieuwe komedie naar de Rode Zaal. In PANIEK BIJ MADAME MOUSTACHE zien we naast Jan Van Dyke ook Margot Hallemans, Daisy Thys, Katrien De Becker, Vicky Florus en Maarten Bosmans in de cast. Na het overlijden van bordeeluitbaatster Madame Moustache ontstaat er paniek, want niemand weet er zal gebeuren met haar erfenis en vooral wie de erfgenamen zijn.

PRAKTISCHE INFORMATIE

De nieuwste Fakkelgazet met het volledige aanbod 2023-2024 is te verkrijgen aan de kassa van het Fakkeltheater en alles is tevens te consulteren op de website.

Tickets: kunnen online gereserveerd worden via de webshop van www.fakkeltheater.be, telefonisch via 070 246 036 en tevens aan de kassa van het Fakkeltheater, Hoogstraat 12 te 2000 Antwerpen.


› Gepubliceerd woensdag 31 mei 2023 om 15:28 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook