Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Het hartverwarmende Calendar Girls nog tot 14 mei in Antwerpen

In het theater lopen vele mooie producties, maar zelden word je zo ontroerd zoals in Calender Girls. Ann Van den Broeck, Sandrine André, Greet Rouffaer, Katrien De Becker, Katja Retsin, Veerle Malsschaert en Mieke Bouve spelen de pannen van het dak, aangevuld met 2 mannen Johan Terryn en Lander Depoortere. Nog tot 14 mei kan je gaan kijken in Theater Elckerlyc in Antwerpen.

Vele onder jullie kennen ongetwijfeld de succesvolle film met o.a. actrice Helen Mirren uit 2003, maar een film vertalen naar een theaterversie is niet eenvoudig. In het stuk zullen 7 plattelandsvrouwen uit Yorkshire een legendarische fotoshoot beleven én het was vooral uitkijken hoe Vlaamse acteurs en actrices dit dan op de scène zetten.

‘Calendar Girls’ vertelt het waargebeurde verhaal van twaalf dames uit Yorkshire. Wanneer één van de echtgenoten van de vrouwen wordt opgenomen in het ziekenhuis met leukemie, besluiten de vrouwen geld in te zamelen met de verkoop van een quasi-naaktkalender. Dit verhaal is gebaseerd op ware feiten en gaat over het overwinnen van angsten, echte vriendschap en vrouwelijke kracht.

Calender Girls in het theater is ronduit genieten van een voorstelling die heel wat emoties losweekte. De ontwapenende vriendschap tussen zeven vrouwen staat hierbij centraal en regisseur Katelijne Verbeke wist om een sterke verhaallijn met hen te creëren. Ze springen voor elkaar in de bres. Dit allen in een fris decor vol zonnebloemen en mét prachtige muziek van Franse chansons. Een dikke pluim gaat ook uit naar Johan Terryn (die de zieke echtgenoot speelt) en Lander Depoortere als fotograaf. Bovendien leek het ons geen gemakkelijke opgave voor Ann Van den Broeck die nog maar net van dezelfde vreselijke ziekte is verlost.

Ann is dan ook meter van de actie van de Stichting tegen Kanker. Backstage Producties schenkt de opbrengst van de gemaakte kalender integraal aan deze organisatie. Te verkrijgen tijdens de voorstellingen van Calendar Girls en tevens online te koop op www.backstage-producties.be. Prijs: vanaf 20 euro.

INFO EN TICKETS:

CALENDAR GIRLS - ROLVERDELING
MARIE —> Ann Van den Broeck
CHRIS —> Sandrine André
ANNIE —> Greet Rouffaer
CORA —> Katrien De Becker
CECILIA —> Katja Retsin
RUTH —> Veerle Malsschaert
JESSIE —> Mieke Bouve
JOHN —> Johan Terryn
FOTOGRAAF --> Lander Depoortere

CALENDAR GIRLS - PRAKTISCHE INFO
Productie: Backstage Producties
Regie: Katelijne Verbeke
Met: Ann Van den Broeck, Sandrine André, Greet Rouffaer, Katrien De Becker, Katja Retsin, Veerle Malschaert, Mieke Bouve, Johan Terryn en Lander Depoortere

Locatie: Theater Elckerlyc - Antwerpen - Frankrijklei 85-87

Data: Van 21 april tot en met zondag 14 mei.

Info en tickets: www.backstage-producties.be


› Gepubliceerd zaterdag 29 april 2023 om 10:09 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook