Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Leen Dendievel, Erik Goris en Michèle Even maken de cast van Achter De Schermen compleet

Theatermaker één zee, kondigde enkele maanden geleden een prachtige eerste productie aan: ACHTER DE SCHERMEN met Carry Goossens en Frans Maas in de hoofdrollen. Het gaat om een bewerking van The Dresser van Ronald Harwood, een stuk over liefde, over humor, over absolute toewijding en over triomf.

Carry speelt de rol van ’the dresser’, Frans speelt als Sir de rol van de oudere Shakespeare-acteur en ‘her Ladyship’ Ann De Winne is Sir's jarenlange minnares.
Vandaag maakt de producent ook de overige drie namen bekend in deze bijzondere cast: Leen Dendievel als Madge, Erik Goris als Geoffrey en Michèle Even als Irene.
Regisseur Rikkert Van Dijck neemt de taak op zich om de eersteling van één zee in goede banen te leiden. Met theatercoryfeeën Carry Goossens en Frans Maas belooft het alvast een inspirerende vaart te worden. ACHTER DE SCHERMEN is te zien in het Fakkeltheater vanaf november 2023 en zal door Vlaanderen touren vanaf januari 2024.

Carry Goossens - THE DRESSER

Carry Goossens (geboren als Edgard Goossens) is voornamelijk bekend van zijn rol als Oscar Crucke in “F.C. De Kampioenen” en zijn rol als Jef Van den Sande in “Lili en Marleen”, maar ook van “Code 37”, “De zonen van Van As” en Professor T” en zelfs “Der Dicke und der Belgier” in Duitsland. Recent speelde hij nog de titelrol in de film “Zeppos”.

Frans Maas - THE ACTOR

Frans Maas (geboren uit Nederlandse ouders) is een rasecht theateracteur, in het komische én het dramatische genre. Bij Toneelgezelschap Ivonne Lex en het Raamtheater speelde hij talrijke markante rollen. In Nederland toerde hij o.a. met de musical “Je Anne”. Hij speelde in de theaterversies van “Aspe” en is de Voorzitter in “Assisen” (BackStageproducties). Ook als soloacteur heeft Frans een mooie reputatie opgebouwd. Voor televisiekijkers blijft hij Jan Haesaerts in “Wij, Heren van Zichem, Rohalt in “Het Zwaard van Ardoewaan”, Miel in “Familie”, de Kolonel in “ROX”.

Ann De Winne - HER LADYSHIP

Ann De Winne is musical-actrice van opleiding (Studio Herman Teirlinck) en schitterde o.a. in diverse voorstellingen in het Ballet van Vlaanderen en in andere gezelschappen, o.a. als Dorothy in “De Tovenaar van Oz” en als Donna in “Mamma Mia!”. Ann was al te zien in diverse TV-series (o.a. “Pa heeft een lief”, “Thuis” en “Nachtwacht”), is stemactrice en speelt bij diverse theaterhuizen zoals Loge10, Uitgezonderd!, Echt Antwaarps Theater, EWT, Deep Bridge, Het Achterland, …

Leen Dendievel - MADGE

Leen is voornamelijk bekend van haar rol als ‘Kaat’ in “Thuis, finalist in “Dancing With the stars” 2018 en zag je ook regelmatig op de bühne in Theater Aan De Stroom, Het Prethuis, Uitgezonderd, De Sven De Ridder company. Daarnaast kent het publiek haar vooral als schrijfster van de bestsellers ‘Asem', 'Georges en Rita' en 'Brief aan mijn kind'. Daarmee tourt ze doorheen cc’s en scholen onder de hashtag #ontheroadformentalhealth

Erik Goris - GEOFFREY

Erik speelde zijn eerste stuk in een regie van Rik Andries, kwam terecht bij Theaterspektakel onder de hoede van Walter Rits, en werd bekend op televisie door zijn rol als Rob in Familie, later als Guy in Thuis. Daarna kwamen rollen in TV-series, kortfilms en speelfilms. In theater speelde Erik o.a. bij Paljas Producties, Loge10, Music Hall en Het Achterland. En nu in zee met … één zee !

Michèle Even - IRENE

Michèle studeerde aan het RITCS en speelde bij o.a. Abattoir Fermé, Laika - Theater der Zinnen, Navigators, 4Hoog en Theater O'Kontreir. Als danser en performer toerde ze doorheen Europa met de Italiaanse regisseur Romeo Castellucci. Ze was ook reeds te gast in diverse kortfilms en televisieseries. Michèle is (gast)docent drama en bewegingsexpressie. In 2020 richtte ze samen met Mattias De Paep het theatergezelschap tg bARSt op.

Synopsis


Engeland, Londen 1942, Tweede Wereldoorlog
Een reizend theatergezelschap dat alleen Shakespeare speelt, probeert verstrooiing en cultuur te brengen tussen alle chaos en ellende. De steracteur en zijn assistent zijn onafscheidelijk verbonden. De acteur voert zijn strijd, de assistent anticipeert. De wereld probeert te overleven. De steracteur ook. De assistent probeert hem te helpen, achter de schermen.

Cast: Carry Goossens, Frans Maas en o.a. Ann De Winne

Regie: Rikkert Van Dijck

Productie: één zee

ALGEMENE INFORMATIE - ACHTER DE SCHERMEN


CAST
Carry Goossens : Norman, the dresser
Frans Maas : Sir
Ann De Winne : Her Ladsyhip
Leen Dendievel: Madge
Erik Goris: Goffrey
Michèle Even: Irene

CREATIEF TEAM
Regie & herbewerking script : Rikkert Van Dijck
Scenografie, decor, licht : Marc Cnops
Kostuums : Marie Dries
Fotografie : Lieven Dirckx
Ontwerp & visualisatie : Tom Boute

“Achter de Schermen” zal spelen in de Rode Zaal van het Fakkeltheater (Antwerpen) van vrijdag 10 november 2023 t.e.m. zondag 3 december 2023

Tournee 2024 : www.huubcolla.be

Info: www.eenzee.be


› Gepubliceerd dinsdag 18 april 2023 om 12:02 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook