Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Beklijvende theaterversie van The Broken Circle Breakdown weekt emoties los

Gisteren ging in het Antwerpse Fakkeltheater de theaterversie van The Broken Circle Breakdown in première. Dit bijzonder kwetsbare verhaal laat niemand onberoerd. Het verdriet van het liefdeskoppel Alabama en Monroe, respectievelijk gespeeld door Lize Feryn & Roel Vanderstukken, laat menig theaterbezoeker een traantje wegpinken. Na het stuk zie je dan ook mensen eventjes onverweesd achterblijven in hun theaterzitje, diep in gedachten verzonken, terwijl in de bar van het Fakkeltheater druk wordt nagepraat over de inhoud van het stuk.

The Broken Circle Breakdown is het theaterstuk van Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels, waarop de gelijknamige film met o.a. Veerle Baetens gebaseerd werd. De huidige theaterversie van AuFond Producties zet het koppel banjospeler Monroe (Roel Vanderstukken) en tattooartieste Alabama (Lize Feryn) centraal. Wanneer hun dochter Maybelle op haar zesde verjaardag kanker krijgt en binnen het jaar sterft, wordt hun relatie sterk op de proef gesteld. De countrymuziek helpt af en toe om de pijn te verzachten. Monroe stort zich hierna op sciëntisme. Het verhaal krijgt erg veel kracht als je te weten komt dat politici en andere wereldkrachten zoals religie zich tegen het onderzoek op embryonale stamcellen hebben gekeerd en dat daardoor tot vandaag levens van geliefden niet worden gered. Een bittere pil die je als publiek te verwerken krijgt! Maar hoe reageert Alabama op de hersenspinsels van haar man Monroe…?

Het spel van Lize Feryn & Roel Vanderstukken is hartverscheurend en zeer authentiek. Het duo speelt het verhaal met bijzonder veel power. De pure rauwe stem van Roel Vanderstukken wordt afgewisseld met het breekbare stemgeluid van Lize Feryn en het is net deze combinatie dat voor een extra dimensie zorgt. Bovendien worden zij live begeleid door een vierkoppige bluegrass-band waardoor de muziek nog eens extra krachtig zal inhakken. De nummers “If I Needed You”, “Will the Circle be Unbroken” en “Wayfaring Stranger” zijn dan ook in het Vlaams collectief geheugen gegrift.

Het Vlaamse theaterpubliek wil deze voorstelling echt zien. Vele voorstellingen in Fakkeltheater Antwerpen zijn zo goed als uitverkocht. Lize, Roel en de bluegrass band trekken na hun passage in het Antwerpse Fakkeltheater doorheen heel wat culturele centra en theaters in Vlaanderen. Zo zal de productie maar liefst 32 voorstellingen draaien in diverse culturele centra in Vlaanderen. Gelukkig is de voorstelling op 24 juni ook nog eens te zien in Theater Elckerlyc. Snel jullie tickets aankopen is de boodschap!

THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN GRIJPT JE BIJ DE KEEL

Wat doet ge wanneer ge het kostbaarste uit uw leven kwijtspeelt? Wordt ge kwaad? Wordt ge depressief? Of loopt ge weg? Weg van uw verdriet. Waarnaartoe, dat maakt niet uit, maar weg. Weg. Weg. Weg. Eindeloos weg. Alabama (Lize Feryn) en Monroe (Roel Vanderstukken) ontdekken wat rouwen doet met ne mens in dit intense verhaal. Een verhaal over liefde voor mekaar, liefde voor een kind en liefde voor de dood.

THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN: credits

SCRIPT: Johan Heldenbergh & Mieke Dobbels - Schatplichtig aan Richard Dawkins en Dan Bennett
REGIE: Manu Jacobs
CAST: Roel Vanderstukken (Monroe) & Lize Feryn (Alabama)
ORKEST: Guido Bos (contrabas/vocals), Thierry Schoysman (banjo/mandoline/vocals), Bert Van Bortel (gitaar/mandoline/vocals) & Dirk Fonteyn (viool/vocals)

THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN: info en tickets

De voorstellingen in het Fakkeltheater zijn bijna uitverkocht. De extra voorstelling van 24 juni in Theater Elckerlyc staat wel nog in verkoop.

Tickets zijn vanaf vandaag te koop op www.elckerlyc.be en 070 691 002 (max. € 0,30/min).

Voor de ganse speellijst (32 voorstellingen in Vlaamse culturele centra) kan je terecht op https://www.aufondproducties.be/

En brengt dit productiehuis in 2024?

AuFond Producties kondigde gisteren bovendien de opvolger aan van The Broken Circle Breakdown. De keuze is gevallen op Tot Altijd, naar de gelijknamige film uit 2012 van Nic Balthazar (Eyeworks). TOT ALTIJD vertelt het verhaal van Mario Verstraete, de eerste niet-terminale euthanasiepatiënt in België. Zijn geleverde strijd blijft voer voor emoties en debat. Na het succes van de film komt dit verhaal nu ook naar het theater in een gloednieuwe musicalversie. Tot Altijd is te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater vanaf 15 februari 2024. De producent maakt binnen enkele maanden de cast bekend van deze nieuwe titel.

Info en tickets: www.aufondproducties.be


› Gepubliceerd zaterdag 8 april 2023 om 00:30 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2023
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook