Sterrennieuws
Musical | Vlaanderen

› Familliemusical Rapunzel weet harten te veroveren

Op zondag 26 maart ging in de Stadsschouwburg Antwerpen Rapunzel, de musical in première. Deep Bridge heeft een traditie opgebouwd in sprookjes te vertalen naar musicals en voor het vijfde sprookje in vijf jaar tijd werd een eigentijdse versie van dit verhaal van de gebroeders Grimm gemaakt. Wij konden het stuk pas gisteren gaan bekijken en wat is het genieten van deze prachtige bewerking met eigenzinnige touch van regisseur Stany Crets! We zijn dan ook niets anders van hem gewoon.

Het scenario van deze Rapunzel-versie wijkt dan ook af van het orginele verhaal. Crets stopt in het verhaal allerlei eigentijdse grappen. Zo wordt bijvoorbeeld de hoge toren uit het verhaal vergeleken met een slechte aankoop uit het televisieprogramma Blind Gekocht.

Crets brengt Rapunzel in een magische sprookjesdecor en met een fantastische hoofdcast, een uitgebreid ensemble, en erg meezingbare liedjes.

In de hoofdrollen zien we Helle Vanderheyden als Rapunzel, Sandrine Van Handenhoven als de heks, Walter Baele als de koning, Liv Van Aelst als de koningin en Jasmine Jaspers en Laurenz Hoorelbeke als de prinses en de prins.

Het ensemble danst er op los en uit dit ensemble worden twee paarden gekozen die het publiek sterk aan het lachen brengen.

Deze eigentijdse bewerking van ‘Rapunzel’ kent een erg verrassend einde. U weze gewaarschuwd! Je moet deze productie vooral gaan ontdekkne!

RAPUNZEL, De Musical: info en tickets

‘Rapunzel, De Musical’ speelt nog tot en met 8 april 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen, op 15 en 16 april 2023 in Trixxo Theater Hasselt en op 21 en 22 april 2023 in Capitole Gent.

Dit najaar zal ‘Rapunzel’ opnieuw neerstrijken in Trixxo Theater Hasselt op zaterdag 21 oktober, in Stadsschouwburg Antwerpen op woensdag 1 november en in Capitole Gent op zaterdag 4 november. www.deepbridge.be

Script en liedjesteksten: Stany Crets
Choreografie: Laurent Flament
Muziek: Ad Van Dijk
Kostuum- en decorontwerp: Joris van Veldhoven
Regie-assistent: Steven Savelkoels

Cast: Helle Vanderheyden, Sandrine Van Handenhoven, Walter Baele, Liv Van Aelst, Jasmine Jaspers, Laurenz Hoorelbeke, Saïn Vantomme , Jervin Weckx, Florian Avoux, Aaron De Veene, Sebastien De Smet, Pim De Jonghe, Ulrieke Storme, Jonas Steppe, Victor Lammertijn, Ian Schelfaut, Belle van der Pijl, Eline Goossens, Hannelore De Swert en Isabelle Heremans

Meer info en tickets: www.deepbridge.be


› Gepubliceerd zaterdag 8 april 2023 om 01:20 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook