Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Topcast theaterstuk Calendar Girls is bekend: vanaf 21 april in Theater Elckerlyc

Backstage Producties, het Vlaamse productiehuis van James Cooke, Dirk Van Vooren, Bob Jennes en Nico Warrinnier zet vanaf 21 april Calender Girls op het programma van Theater Elckerlyc. Velen herinneren zich nog de succesvolle film met o.a. actrice Helen Mirren in 2003.

De cast van het legendarische én op ware gebeurtenissen gebaseerde theaterstuk Calender Girls is bekend gemaakt bij Mooy in Antwerpen: Ann Van den Broeck, Sandrine André, Greet Rouffaer, Katrien De Becker, Katja Retsin, Veerle Malschaert, Mieke Bouve en Johan Terryn. Regisseur Katelijne Verbeke kijkt al uit naar de samenwerking: "Met dit team mag ik in het theater een prachtig, menselijk en bijzonder herkenbaar verhaal vertellen. Met een lach en een traan."

Net zoals in de film, wordt er ook in het theater een kalender gerealiseerd. Backstage Producties schenkt de opbrengst van deze kalender aan Stichting Tegen Kanker. "We kennen allemaal wel iemand die getroffen werd door deze ziekte. Ongeveer 1 op de 3 mannen en 1 op de 4 vrouwen krijgen kanker voor hun 75ste, men verwacht dat die aantallen de komende jaren nog steeds stijgen, onder meer door de vergrijzing. Reden te meer dat sensibilisering over kanker en kankeronderzoek, zoals gesteund door verenigingen als Stichting Tegen Kanker, hoog op de agenda moeten blijven staan. ", motiveert producent James Cooke deze keuze.

CALENDAR GIRLS - GENIETEN MET EEN LACH EN EEN TRAAN

Na het grote succes van de film in 2003, is dit bijzondere verhaal nu eindelijk in Theater Elckerlyc te zien. ‘Calendar Girls’ vertelt het waargebeurde verhaal van twaalf dames uit Yorkshire. Wanneer één van de echtgenoten van de vrouwen wordt opgenomen in het ziekenhuis met leukemie, besluiten de vrouwen geld in te zamelen met de verkoop van een quasi-naaktkalender. Dit verhaal is gebaseerd op ware feiten en gaat over het overwinnen van angsten, echte vriendschap en vrouwelijke kracht.

CALENDAR GIRLS - ROLVERDELING

MARIE —> Ann Van den Broeck
CHRIS —> Sandrine André
ANNIE —> Greet Rouffaer
CORA —> Katrien De Becker
CECILIA —> Katja Retsin
RUTH —> Veerle Malsschaert
JESSIE —> Mieke Bouve
JOHN —> Johan Terryn
CALENDAR GIRLS - PRAKTISCHE INFO

Productie: Backstage Producties
Regie: Katelijne Verbeke
Met: Ann Van den Broeck, Sandrine André, Greet Rouffaer, Katrien De Becker, Katja Retsin, Veerle Malschaert, Mieke Bouve en Johan Terryn

Locatie: Theater Elckerlyc - Antwerpen - Frankrijklei 85-87

Data: Van 21 april tot en met zondag 14 mei.

Info en tickets: www.backstage-producties.be


› Gepubliceerd donderdag 9 maart 2023 om 11:06 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook