Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Met ‘Engelbewaarder’ breekt Marco Schuitmaker nu ook door in België

In een modern, dansbaar jasje, maar heel herkenbaar en met onzettend veel respect voor de originele artiesten, scoort Marco Schuitmaker (24) met zijn ‘Engelbewaarder’ een grote hit in Nederland én Vlaanderen. Met bijna 1 miljoen YouTube-views en ruim 2,5 miljoen Spotify-streams is het één van de populairste, Nederlandstalige liedjes van het moment.

De nummer 1 uit de Sterren Top 20 heeft inmiddels zijn weg gevonden naar het brede publiek. Met dank aan Pierre Kartner, die het in de jaren zeventig schreef voor Mieke. Deze laatste feliciteerde Marco Schuitkamer in een Facebook-post met het succes van zijn ‘Engelbewaarder’.

Succes

‘Ik weet nu, dat er een ‘Engelbewaarder’ bestaat’, zingt de 24-jarige Nederlandse zanger Marco Schuitkamer oprecht en overtuigd in zijn dansbare, eigentijdse versie van ‘Engelbewaarder’. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en heeft Marco er zijn eerste grote hit mee te pakken, want naast de vele streams op Spotify en YouTube wordt het liedje ook massaal gedeeld op TikTok, waardoor het een breed publiek aanspreekt. “Dat klopt”, begint Marco het gesprek. “Als ik kijk naar de reacties dan merk ik dat ‘Engelbewaarder’ zijn weg heeft gevonden naar heel veel mensen. Ik zie filmpjes en krijg reacties van mensen die het gehoord hebben in een Moose Bar, in de après-skihut, bij het carnaval, de kermis of bij jullie op de cyclocross. Als hij daar wordt gedraaid, dan zie ik dat mensen hem spontaan beginnen scannen met Shazam, omdat ze willen weten wie het zingt (lacht).”

Mieke

Marco Schuitmaker is ook ontzettend blij met de vele positieve reacties die hij kreeg, van o.a. de zangeres Mieke. “In een Facebook-post heeft ze mij gefeliciteerd met het succes van ‘Engelbewaarder’ en ik ben er inmiddels ook achtergekomen dat ze mijn nieuwe versie ook oprecht heel leuk vindt. Het klopt dat we hem met heel veel respect voor haar én de onlangs overleden zanger en componist Pierre Kartner (Vader Abraham), die het origineel heeft gemaakt, in een nieuw jasje hebben gestoken.”

Vlaanderen

De komende tijd richt Marco Schuitmaker zijn pijlen ook op Vlaanderen. Hij komt binnenkort niet alleen promotie maken voor zijn ‘Engelbewaarder’, maar het is ook de bedoeling dat hij bij ons gaat optreden. “Samen met het team van House of Entertainment, dat mijn boekingen en communicatie ondersteunt, willen we ook bij jullie nieuwe stappen zetten en kijk ik er onzettend hard naar uit om op de podia te staan. Als ik zie hoe jullie Jan Smit, André Hazes en nog heel wat andere Nederlandse artiesten in de armen hebben gesloten, dan lijkt het mij ontzettend fijn om ook in Vlaanderen succesvol te zijn. Op basis van de vele reacties die ik nu al krijg, zit er een mooie muzikale vriendschap in met mijn zuiderburen. Ik heb er nu al onzettend veel zin in!”

‘Engelbewaarder’ van Marco Schuitmaker is digitaal beschikbaar.


› Gepubliceerd woensdag 1 maart 2023 om 09:11 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook