Sterrennieuws
Musical | Vlaanderen

› Backstage Producties geeft startschot voor Pocahontas - De Musical met Silke Mastbooms en Juan Gerlo in de hoofdrollen

Na drie jaar is het zover in Theater Elckerlyc: producent Backstage Producties lanceert de nieuwste musicalcreatie POCAHONTAS DE MUSICAL in aanwezigheid van creatives en hoofdcast. James Cooke, producent en artistiek leider mocht meteen ook enkele opvallende wissels aankondigen. Floris Devooght zal deze nieuwe musical regisseren en Gina Brondeel, voormalig zangeres bij de jaren '90 hitsensatie X-session, neemt de rol van de moeder van Pocahontas op zich. Brahim kan er helaas niet meer bij zijn wegens agenda-overlapping. Gelukkig blijven Silke Mastbooms, Juan Gerlo, Giovianni Kemper, Ivan Pecnik, Kobe Van Herwegen en Stijn Proesmans wel stevig aan boord in de hoofdcast.

James Cooke is enthousiast over de samenwerking met Gina Brondeel: "De beelden van Gina aan de zijde van Gene Thomas in de X-sesssion hitmachine staan nog steeds op mijn netvlies gebrand. Heel Vlaanderen kent de zang-, dans- en entertainment skills van Gina. Na X-session was ze bijvoorbeeld te zien met een gastrol in verschillende TV-series. Kortom Gina beheerst alle nodige podiumdisciplines om te schitteren als moeder van Pocahontas in onze eigen musicalcreatie."

Dinsdag 15 februari was meteen ook de aftrap van een nieuwe repetitieperiode o.l.v. regisseur Floris Devooght waarin cast en creatives gaan knallen richting de Paasvakantie. De sfeer zat er dan ook meteen goed in want Silke Mastbooms (nota bene ook nog jarig) en Juan Gerlo gaven een muzikaal voorproefje met "Alles Leeft".

POCAHONTAS DE MUSICAL gaat in feestelijke première op zaterdag 8 april in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

POCAHONTAS DE MUSICAL naar script van Tijl Dauwe en met muziek van Sam Verhoeven wordt de vijfde productie op rij in het allereerste theaterseizoen van theatermaker Backstage Producties. Producent Dirk Van Vooren blikte dan ook graag al eens terug voor een eerste evaluatie van de voorbije producties en keek al uit naar Pocahontas - De Musical, Calendar Girls en een nieuwe Assisen.

POCAHONTAS DE MUSICAL - HET VERHAAL

Het verhaal van Pocahontas werd wereldwijd bekend door de Disneyfilm, maar is nu voor de allereerste keer te zien in het theater. Kom in de paasvakantie kijken naar een prachtige familiemusical met alle gekende ingrediënten: een meeslepend verhaal, magische muziek, indrukwekkende decors, een groots ensemble, veel humor en af en toe een traan. Pocahontas vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige Indiaanse prinses en de ontdekkingsreiziger John Smith. Als deze laatste voet aan wal zet in de ‘nieuwe wereld’ raakt hij onmiddellijk in conflict met de lokale indianenstam. Tijdens één van zijn verkenningstochten leert hij Pocahontas kennen. Zij laat hem inzien dat indianen niet zomaar ‘wilden’ zijn en dat de aarde meer is dan iets dat je alleen kan bezitten. Een oorlog tussen de kolonisten en de indianen is echter onafwendbaar en als John Smith gevangen genomen wordt, zal de liefde meer dan ooit als wapen in de strijd geworpen worden…

ALGEMENE INFORMATIE EN TICKETS - POCAHONTAS DE MUSICAL

Theater Elckerlyc, Frankrijklei 85-87, 2000 Antwerpen
Van 8 t.e.m. 16 april 2023.

Capitole Gent, Graaf van Vlaanderenplein 5, 9000 Gent
13 en 14 mei 2023 om 11u00 en 15u00.

Productie: Backstage Producties
Script: Tijl Dauwe
Muziek: Sam Verhoeven
Regie: Floris Devooght

Met o.a. Silke Mastbooms, Guan Gerlo, Kobe Van Herwegen, Giovanni Kemper, Ivan Pecnik, Gina Brondeel en Stijn Proesmans

Tickets en informatie:
www.backstage-producties.be


› Gepubliceerd woensdag 15 februari 2023 om 15:51 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook