Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Legendarische Lou Roman Band blaast 50 kaarsjes uit met jubileumconcert op 26 maart in Theater Elckerlyc

Vlaanderen heeft een rijke geschiedenis aan sterke muzikanten, zangers en orkesten. Eén orkest dat de concurrentie van andere muziekformules glansrijk heeft doorstaan is het orkest van Lou Roman. Al 50 jaar brengen zij muzikale topkwaliteit op diverse podia in binnen- en buitenland. Op zondag 26 maart 2023 brengen zij een jubileumconcert in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

Lou brengt zijn uitgebreide formatie met strijkers mee, en heeft ook een aantal special guests uitgenodigd: Barbara Dex, Günther Neefs en Helmut Lotti. Deze topartiesten lieten zich al bijzonder vaak begeleiden door de Lou Roman Band, bij zo'n 50-jarig jubileum waarbij al eens teruggeblikt wordt, was de keuze dan ook snel gemaakt om voor deze artiesten te gaan. Een andere "oude bekende" is acteur Warre Borghmans, ook hij werkte regelmatig samen met Lou Roman en zal tijdens het jubileumconcert presentator van dienst zijn. Dit wordt zeker een niet te missen concert en een waar feestje in stijl.

De LOU ROMAN BAND - of hoe het allemaal begon

In 1972 werd Lou Roman gevraagd een groot orkest samen te stellen voor een reeks optredens in de revuetempel “Oud Belgie”. Hij zou met dit orkest de showband van Leo Martin opvolgen. Dat zelfde jaar werd hij ook gevraagd om de zomershow van “Het Witte Paard” in Blankenberge muzikaal te begeleiden. De band was daar 25 jaar lang een vaste waarde.

Er volgden verschillende televisieoptredens voor VRT. In de beginjaren van VTM waren zij bijna wekelijks te gast als huisorkest van” Walter’s Verjaardagshow” waar zij de diverse live acts begeleidden. In de loop der jaren is de groep de favoriete begeleidingsformatie geworden van vele internationale artiesten. Zij speelden o.a. met The Three Degrees, The Trammps, Sister Sledge, Toots Thielemans, Lou Rawls, Julio Iglesias, Johnny Logan.
Zij kregen reeds meerdere buitenlandse tournees aangeboden en verzorgden gala’s in o.a. Curaçao, Portugal, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland. Het orkest was meer dan twintig jaar de vaste begeleidingsformatie van René Froger.

De Lou Roman Band werd in 1994, 1995 en 1996 onderscheiden met de ZAMU AWARD (de vroegere MIA’S) voor het beste amusementsorkest.

Van 2018 tot 2022 tourde de band met Gunther Neefs langs de culturele centra met het programma "Roots 66". Deze zomer speelt de band samen met Johnny Logan en Helmut Lotti in Brugge in “Owla Showtime”.

50 JAAR LOU ROMAN BAND JUBILEUMCONCERT: info en tickets

26 maart 2023 om 15 uur in Theater Elckerlyc te Antwerpen

Met: De Lou Roman Band olv Lou Roman
Special guests: Günther Neefs, Barbara Dex en Helmut Lotti

Tickets en informatie: www.elckerlyc.be


› Gepubliceerd donderdag 2 maart 2023 om 08:55 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook