Sterrennieuws
Interview | Vlaanderen

› Caroline Maes speelt Saskia in feel-good vriendinnenkomedie Vapeurs 4 - Op Safari

Vanaf 26 januari kan jein Theater Elckerlyc in Antwerpen gaan kijken naar Vapeurs 4 - Op Safari. Actrices Caroline Maes, Lulu Aertgeerts, Karin Jacobs en Anne Mie Gils trekken op reis in deze feel-good vriendinnenkomedie. Wij van Sterrennieuws hadden een gesprek met Caroline Maes.

Vapeurs 4 - Op Safari is vanaf 26 januari 2023 voor de eerste keer te zien in Theater Elckerlyc te Antwerpen. De eerste drie edities van het theaterstuk "Vapeurs" waren telkens een schot in de roos. Deze keer zullen de vier hartsvriendinnen de Afrikaanse wildernis onveilig maken. Glamping en een heuse safaritocht ondanks die vervelende vapeurs... De regie is opnieuw in handen van Martin Michel en de teksten zijn van Allard Blom. Niemand minder dan Dirk Van Vooren is spelcoach van dienst.

Interview met Caroline Maes

Je bent een nieuwe actrice en maakt deel van de 4 vriendinnen die op reis gaan. Welke rol neem je precies in?
Nele Goossens kon helaas niet aan deze reeks deelnemen en ik ben dan ook heel blij dat James Cooke me heeft gebeld hiervoor. Ik speel de rol van Saskia en er is me goed verteld wie ik moet spelen, maar ze laten we heel vrij erin hoe ik dit personage invul. Het is bovendien ook een aantal jaren geleden en mensen veranderen door de jaren heen.

Wat voor iemand is Saskia?
Saskia is de jongste van de vier en ze sleept de rest wat mee. Ze is er heel graag bij. Ze heeft een hele goede band met haar vriendinnen, maar heeft zelf ook heel wat issues. Het is een hevige, drukke, felle.

Ligt OP SAFARI gaan haar wel?
Ze vindt dit geweldig. Het is een onderdeel van haar jeugddroom!

Hoelang is het geleden dat je nog in het theater op de planken stond?
Wel dat is zeker 20 jaar geleden. Theater is helemaal anders! We krijgen hier echt wel tijd. Je graaft je helemaal in. Bij de vtm-reeks Familie leer ik mijn tekst en deze mag ik een half uurtje later helemaal vergeten. Hier is het echt wel blokken en verfijnen, maar hier moet het echt wel juist zijn. Het is meer focussen.

Wat zeggen de Familie-collega's dat je theater gaat spelen?
De meeste waren verrast, maar ze waren super enthousiast. Ze kunnen helaas niet komen kijken naar de première, want nu geven ze toch net wel een nieuwjaarsdrink op de dag van de première bij Familie ... maar ze hebben beloofd op tijdens de reeks van voorstellingen te komen kijken!

Hoe werkt de chemie met de andere personages?
Dat was er van in het begin boenkt op. Lulu Aertgeerts kende ik al, want zij speelde een tijdje in Familie. De andere twee dames was nieuw. Anne Mie Gils was ik al tegengekomen. Karin Jacobs was van bij de eerste repetitie onmiddellijk in orde.

Dirk Van Voren die de spelcoaching op zich neemt, zei tijdens de persvoorstelling dat je best wel veel stress hebt elke keer als je aankomt bij de repetities. Ben je een stresskonijn?
Neen, eigenlijk helemaal niet. Maar dit is al even geleden. Het is anders en dat is terug uit mijn comfortzone. Ik veel grenzen aan het verleggen als speelster en Vapeurs 4 - Op Safari is een heerlijke komedie. Op televisie moet alles klein en ingetogen zijn, en hier juist groot. Dirk Van Voren zegt me dan ook: "Komaan Caroline, meer energie! Allemaal wat groter!" Dan denk ik: ok ja dat is juist!

Info en tickets:

Vapeurs 4 - Op Safari, vanaf 26 januari 2023 in Theater Elckerlyc in Antwerpen:

CAST: Lulu Aertgeerts, Anne Mie Gils, Karin Jacobs en Caroline Maes

REGIE: Martin Michel

SPELCOACHING: Dirk Van Vooren

TEKST: Allard Blom

Locatie: Theater Elckerlyc, Frankrijklei 85-87, 2000 Antwerpen

Productie: Backstage Producties

Tickets en informatie:
www.backstage-producties.be


› Gepubliceerd zondag 15 januari 2023 om 12:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook