Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Hans en Joost Bourlon openen vijfde tentoonstelling Het Kunstuur Mechelen

Hans en Joost Bourlon hebben vandaag de vijfde tentoonstelling van Het Kunstuur in Mechelen geopend. Het Kunstuur is een totaalbeleving waar de schilderijen centraal staan en de muziek, de verhalen en de belichting het geheel maken. Naast heel wat vertrouwde namen, zitten in deze jubileumtentoonstelling ook een aantal nieuwe namen zoals Jan Van Beers, Kurt Peiser, Joseph Stevens, Anna De Weert en Theodoor Verstraete.

De vorige tentoonstellingen van Het Kunstuur in Mechelen konden rekenen op 150.000 bezoekers. Het thema voor deze vijfde tentoonstelling is oorlog en afscheid.

Hans Bourlon: “We proberen altijd de tijdsgeest te capteren. Vandaag is oorlog iets wat ons allen bezighoudt. Sommige verhalen vonden we bij onze eigen medewerkers.

Joost Bourlon: “Zo zijn er de zaalwachters Iryna en Abdufatah. Iryna is een Oekraïense vluchtelinge, die heeft afscheid heeft moeten nemen van haar man bij de mobilisatie in Oekraïne. Zij herkent zich in het schilderij van Henri Evenepoel, van de cavaleriesoldaat die afscheid neemt van zijn vrouw in Bois de Boulogne.”

Hans Bourlon: “Abdufatah is een Somalische vluchteling die al jaren deel uitmaakt van ons gezin. Op zijn 14de liet hij zijn land en moeder achter om weg te vluchten van de oorlog, op zoek naar een beter leven. Zijn aangrijpende getuigenis sluit aan bij een werk van Frits Van den Berghe, Helse rit.”

Info op www.hetkunstuur.com


› Gepubliceerd vrijdag 16 december 2022 om 14:06 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2023
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook