Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Maria van 't Frituur in première in Fakkeltheater Antwerpen

‘Maria van ‘t frituur’ is een volkse komedie met in de hoofdrol Maria Vanlommel, de legendarische frituuruitbaatster in Antwerpen die al bijna 40 jaar voor de nodige ambiance zorgt achter de toog van Frituur Number 1. De cast bestaat verder uit Sam Verhoeven, Peter Thyssen, Carry Goossens, Nele Goossens en Jessica Celmer.

Het verhaal

Maria van Frituur Nummer 1, de bekenste frituur van het land in de Antwerpse Hoogstraat, kruipt in deze komedie zelf achter de toog van haar frituur. Ze ziet heel wat klanten en probeert kalm te blijven, maar heeft ook regelmatig een geschikt antwoord klaar.

Wanneer de straat van haar frituur open ligt voor de keer werken aan de riolering ondergaat, wordt er iets merkwaardigs ontdekt. Niemand schijnt er gerust in te zijn en deze gebeurtenis is natuurlijk het onderwerp van gesprek in de frituur...

Maria Vanlommel is geen echte actrice, maar wel frituriste en staat in deze productie voor het eerst op de scène. Ze speelt haar zelve en dit speelt ze met volle overtuiging ze met verve. De andere acteurs spelen maar liefst vijftien personages: taxichauffeurs, deurwaarders, floormanagers uit C&A,... en meer zie je in een stuk vol sketches passeren langs haar frituur.

Een speciale vermelding voor Nele Goossens die in haar rol als uitvindster en onderneemster de vmeest bizarre items verkoopt!

De bekendste frituur van het land heeft veel fans en die zagen we alvast uit hun dak gaan tijdens de première. Maria van 't Frituur is een fijn en gezellig stuk, maar als je nog kaarten wil dan adviseren we om deze snel te bestellen.

Info en tickets:

De tickets voor deze komedie vliegen namelijk snel de deur uit: wilt u er nog bij zijn is snel zijn de boodschap!

Regie: Jan Geers

Auteurs: Jan Geers, Peter Thyssen

Cast: Sam Verhoeven, Peter Thyssen, Carry Goossens, Nele Goossens, Jessica Celmer en ... Maria Vanlommel van Frituur Nummer 1!

‘Maria van ‘t frituur’, nog tot en met 4 december 2022 in het Fakkeltheater in Antwerpen.

Meer info en tickets: www.fakkeltheater.be


› Gepubliceerd vrijdag 11 november 2022 om 09:29 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2023
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook