Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› De Scheve Schaats in première in EWT-Theater in Deurne

Gisteren, vrijdag 11 november 2022, ging in het EWT-Theater in Deurne ‘De Scheve Schaats’ in première. De productie is een heerlijke komedie van de hand van Jeroen Maes, die onmiddellijk ook de regisseur is. In het stuk zie je Maike Boerdam, Maarten Bosmans, Frank De Kaey, Thomas Van Goethem en Dorothy Wuyts in de hoofdrollen.

Het verhaal

Marcel (Maarten Bosmans) kijkt erg uit naar de koude wintermaanden. Wanneer alle alle vijvers zijn dichtgevroren, wil hij samen met zijn goede vriend Theo (Frank De Kaey) gaan schaatsen. Helaas annuleert Theo de afspraak: wegens een "dringende zakelijke verplichting" heeft hij andere plannen.

Regine (Maike Boerdam), de vrouw van Theo, stelt zich kandidaat om de plaats van Theo in te nemen en stelt voor om met Marcel te schaatsen. Marcel krijgt ook te horen dat zij vroeger nog een sterke kunstschaatsster was. Maar de autorit naar de locatie, mondt uit in het rijden van een scheve schaats...

Regin en Marcel spreken af dat ze dit niet aan Theo gaan vertelellen maar Regine lucht haar haar tegen haar beste vriendin Colette (Dorothy Wuyts). Maar kan de beste vriendin haar mond wel houden of heeft zij ook iets op haar kerfstok?

Wanneer Jaap (Thomas Van Goethem), de Nederlandse vriend van Colette, aankomt bij Theo en Regine, moet iedereen precies wat gaan opbiechten...

‘De Scheve Schaats’ is een heerlijke komedie van Jeroen Maes. Als Vlaanderens beste komedieauteur weet hij opnieuw met 'De scheve schaats' continue iedereen aan het lachen te brengen. Uiteraard kon hij rekenen op een fantatische cast met 5 topacteurs.

Uit dit gezelfschap is de ster van de avond Maarten Bosmans. Hij speelde op verbluffende wijze met een sterk typetje zijn als Marcel. Een dikke pluim hiervoor!

En ook Maike Boerdam, in de rol van Regine, is uitermate schitterend. Haar man Theo, die ook heel wat geheimen heeft, wordt gespeeld door Frank De Kaey. Thomas Van Goethem kruipt in een stevige rol als de ietwat arrogante Nederlander Jaap. Dorothy Wuyts krijgt een speciale vermelding want zij moest plots de onfortuinlijke Gerdy Swennen vervangen. In minder dan 4 dagen wist ze zich volledig in haar rol als de sexy Colette in te leven.

Wanneer je eens wil hartelijk lachen is ‘De Scheve Schaats’ een absolute aanrader! In de donkere wintermaanden is het een heerlijke avond of namiddag erop uit. Bestel dan ook snel uw tickets op www.ewt.be en wij garanderen dat u geen minuut spijt zal hebben!

Info en tickets:


‘DE SCHEVE SCHAATS’, nog tot en met 18 december 2022 in het EWT-Theater in Deurne

Auteur: Jeroen MAES

Regisseur: Jeroen MAES

Acteurs: Maike BOERDAM, Maarten BOSMANS, Frank DE KAEY, Thomas VAN GOETHEM en Dorothy WUYTS

Meer info en tickets: www.ewt.be


› Gepubliceerd zaterdag 12 november 2022 om 10:10 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2023
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook