Sterrennieuws
Film | Vlaanderen

› Zillion stoot TOP GUN: MAVERICK na openingsweek in Vlaanderen van de troon met ruim 130.000 bezoekers

Zilion, de nieuwe speelfilm van Robin Pront, heeft tijdens zijn eerste week in de bioscoop 132.000 bezoekers weten te overtuigen. Hiermee staat de film moeiteloos op één in de nationale box office top-20. Dit weekend haalde Zillion dubbel zoveel toeschouwers als nummer twee Black Adam. De cijfers bewijzen dat Zillion de ‘must-see’ film van het moment is. Het is sinds Loft (2008) en de eerste twee Kampioenen-films (2013 en 2015) geleden dat een Vlaamse film zo snel en zo sterk uit de startblokken schiet.

Met een nu al legendarische wereldpremière in Kinepolis Antwerpen werd vorige week het startschot gegeven voor de release van Zillion. Het publiek kwam massaal kijken naar de film, die je treffend terugkatapulteert naar de nineties. Zillion kan daarbij rekenen op overwegend positieve recensies en sterke mond-aan-mondreclame. Met deze prestatie doet Zillion het in zijn eerste week in Vlaanderen zelfs beter dan de Amerikaanse blockbuster Top Gun: Maverick die net voor de zomer uitkwam.

“Wie mij een beetje kent, weet dat ik niet snel met mijn mond vol tanden sta,” zegt een opgetogen Robin Pront. “Dat is nu wel anders. Bedankt voor de talloze berichten en de immense opkomst. Zillion 4ever!”

Ook de acteerprestaties van o.a. Jonas Vermeulen, Charlotte Timmers, Matteo Simoni en Barbara Sarafian worden bijzonder gesmaakt, zowel bij pers als publiek. Dit alles zorgt ervoor dat Zillion de must-see bioscoopfilm van het moment is. In sommige bioscopen diende men extra filmvoorstellingen in te lassen om de grote opkomst de baas te kunnen.

Kevin Meul tekende samen met regisseur Robin Pront voor het scenario. Robrecht Heyvaert (Patser, Bad Boys for Life, Rebel) verzorgt net zoals bij Pronts speelfilmdebuut D’Ardennen het camerawerk.

Synopsis


1997. Computergenie Frank Verstraeten is klein van gestalte, zijn ambities des te groter. Met megadiscotheek Zillion bouwt hij in Antwerpen de place to be voor uitgaand Vlaanderen en ver daarbuiten. Frank paradeert er met Vanessa, de mooiste vrouw van België terwijl partner in crime en pornokoning Dennis Black Magic voor de pikante acts zorgt. Frank wordt even beroemd en berucht als z'n discotheek, maar trapt daarbij al te vaak op de verkeerde tenen.

ZILLION wordt verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution (KFD) en is sinds 26 oktober 2022 in de Belgische bioscoopzalen te zien.


› Gepubliceerd woensdag 2 november 2022 om 13:17 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Film

donderdag 4 januari 2024 om 16:10 uur

› Ontdek de genomineerden van De Ensors 2024

zaterdag 18 november 2023 om 21:49 uur

› Koen Mortiers 'Skunk' wint Beste Film Prijs in Tallinn


Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook