Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Artiesten warmen Gent op voor jubileumeditie 'Festival van de Ambiance' met unieke ‘Spaghetti Polonaise’

Op zaterdag 3 december vindt in ’t Kuipke in Gent de 10de editie van het ‘Festival van de Ambiance’ plaats. Met ‘Ambiance All-Stars’ Christoff, Frans Bauer, De Romeo’s, Laura Lynn, Yves Segers, Lindsay, Johan Veugelers en DJ Ward, pakt de organisatie alvast uit met een droomaffiche voor deze jubileumeditie. Ook in aanloop wordt er echter al iets speciaals geserveerd. Het Italiaanse restaurant Antichi Sapori in de Gentse Sint-Pietersnieuwstraat zet speciaal voor deze 10de editie, tijdens de week voorafgaand en de dag van het 'Festival van de Ambiance' zelf, namelijk ‘Spaghetti Polonaise’ op de suggestiekaart.

Normaal staat spaghetti bolognaise bij chef-kok en rasechte Italiaan Maurizio Maffione niet op de kaart, maar voor het ‘Festival van de Ambiance’ maakt hij graag een uitzondering. Op woensdag 19 oktober kwamen artiesten Lindsay, De Romeo’s en Christoff al eens voorproeven en gaven unaniem hun goedkeuring aan chef-kok Maurizio, die ook een geheim ‘ambiance-ingrediënt’ aan de Polonaise-saus toevoegde, zo vertelde hij. Van 26 november tot en met 'Festival van de Ambiance-dag' zaterdag 3 december kan je gaan genieten van de 'Spaghetti Polonaise' in Italiaans restaurant Antichi Sapori in Gent.

Het geheime ambiance-ingrediënt

Het begin van elke leuke feestavond is natuurlijk goed en lekker eten. Ook de organisatie van het 'Festival van de Ambiance' weet dat en heeft daarom gezorgd dat de festivalgangers terechtkunnen bij dé beste Italiaan van Gent, Antichi Sapori, voor ze afzakken naar ’t Kuipke. “Toen de organisatie ons belde hebben we direct toegezegd. We wonen al heel erg lang in Gent en kennen het evenement natuurlijk heel goed. Als echte Italianen serveren we normaal geen spaghetti bolognaise, maar voor de Spaghetti Polonaise van het 'Festival van de Ambiance', maken we graag even een uitzondering. Met de artiesten doen we de ultieme smaaktest en leggen we de laatste hand aan het recept. Iedereen is welkom om het gerecht, dat we samen met de artiesten hebben samengesteld, te komen proeven van 26 november tot 3 december. Ook de studenten in Gent die niet meer elke dag van een goeie spaghetti kunnen genieten in hun studentenrestaurant, zijn natuurlijk welkom”, klinkt het bij Aglaia Wauters van Antichi Sapori. Het geheime ingrediënt? Dat houdt chef-kok Maurizio liever in de keuken.

De tiende editie van het 'Festival van de Ambiance'

Na een kleine corona-pauze vorig jaar, kan ook het sfeervolste Ambiance-festival van Gent en ruime omstreken opnieuw plaatsvinden in het iconische Kuipke. Dit jaar voor een feestelijke tiende keer al. “En of we blij zijn dat we terug mogen 'polonaisen' in Gent! De sfeer in 't Kuipke is toch altijd net dat beetje anders. Die uitgelatenheid, als artiest krijg je daar enorm veel energie van op het podium. Dit jaar kan iedereen ook nog de unieke Spaghetti Polonaise gaan eten in Italiaans restaurant Antichi Sapori in Gent voor ze naar ’t Kuipke afzakken. Wij mochten die al even voorproeven en ik moet zeggen, het is echt wel de moeite. De ideale ‘fond’ voor een dik feestje? De Spaghetti Polonaise!”, klinkt het enthousiast bij Ambiance All-Star Christoff. Naast diens collega-voorproevers De Romeo’s en Lindsay, vervolledigen Frans Bauer, Laura Lynn, Yves Segers, Johan Veugelers en DJ Ward de line-up van de tiende editie van het 'Festival van de Ambiance'.

Meer info en tickets via: www.festivalvandeambiance.be

Van 26 november tot en met 3 december kan je genieten van de Spaghetti Polonaise bij Italiaans restaurant Antichi Sapori. Het restaurant is te vinden in de Sint-Pietersnieuwstraat, Gent.


› Gepubliceerd donderdag 20 oktober 2022 om 11:26 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Evenement

dinsdag 21 november 2023 om 06:00 uur

› Humo’s Comedy Cup 2023 nadert ontknoping

zaterdag 18 november 2023 om 17:33 uur

› Sinterklaas vond geen stoute kinderen


Sterrennieuws © 2008 - 2023
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook