Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Repetities van de klucht ‘Het Spook van de Operette’ met o.a. Dirk Van Vooren, Luc Caals, Hugo Sigal en Celien Hermans zitten op schema

Backstage Producties, het nieuwste Vlaamse productiehuis van James Cooke, Dirk Van Vooren, Bob Jennes en Nico Warrinnier zette vandaag de deuren open om de verzamelde pers een kijkje te laten nemen op de repetities van ‘Het Spook van de Operette’. Deze klucht werd geschreven door Dirk van Vooren en Manu Jacobs. Regisseur Manu Jacobs ging aan de slag met twee scènes uit het tweede bedrijf. In de ochtend hadden acteurs Luc Caals, Dirk Van Vooren, Hugo Sigal, Celien Hermans, Dirk Lavrysen, Martine de Jager, Maarten Bosmans en Bert Cosemans reeds kostuumpas gehad. "Sinds deze week beginnen de puzzelstukjes samen te vallen en kunnen we écht spelen tijdens de repetities.", vertelt Manu Jacobs. "We repeteren nog een dikke week bij Backstage Producties in Puurs, vervolgens trekken we naar Theater Elckerlyc in Antwerpen voor de laatste rechte lijn naar de première." ‘Het Spook van de Operette’ gaat van start op 7 oktober 2022 in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

KORTE INHOUD

Erfeniskwesties zijn altijd voer voor discussies, voor ongewilde reünies en voor geestige spoken uit het verleden… Wanneer twee neven (Luc Caals en Dirk Van Vooren) door de notaris (Dirk Lavrysen) worden samengebracht in het oude en vervallen operettetheater van hun gestorven groottante, krijgen ze nogal verbazend nieuws te horen… Ze worden plots de nieuwe eigenaars van dit leegstaand theater!

Eén probleem: dat willen ze niet. De ene wil het meteen verkopen, de andere wil er een garage van maken. Tot overmaat van ramp kunnen ze geen stap verder zonder de goedkeuring van hun derde neef (Hugo Sigal) die mede-erfgenaam is, en waarvan niemand weet waar deze vreemde vogel woont en leeft. Gooi daarbij een lastige tante (Martine de Jager), een simpele schatter (Celien Hermans), een vreemde toneelmeester (Bert Cosemans) en een ruwe aannemer (Maarten Bosmans), en we zijn vertrokken voor een klucht vol chaos, persoonsverwisselingen, romantiek en geestige hilariteit!

Info en tickets:

Cast: Luc Caals, Dirk Van Vooren, Hugo Sigal, Celien Hermans, Dirk Lavrysen, Martine de Jager, Maarten Bosmans, Bert Cosemans

Regie: Manu Jacobs

Tekst: Dirk Van Vooren en Manu Jacobs

'Het Spook van de Operette’ is van 7 tot 30 oktober 2022 te zien in Theater Elckerlyc.

Tickets en informatie:
https://www.backstage-producties.be/programma/het-spook-van-de-operette-een-geestige-klucht


› Gepubliceerd donderdag 22 september 2022 om 18:22 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2022
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook