Sterrennieuws
Film | Vlaanderen

› Cast REBEL maakt wervelende entree op Belgische première

Het succesvolle Belgische regisseursduo Adil & Bilall heeft zojuist hun nieuwste film, REBEL, in Kinepolis Brussel in première laten gaan in aanwezigheid van de voltallige cast. Met maar liefst 14 castleden werden rode loper en fotowand druk bezet, tot groot jolijt van de aanwezige pers. De Film komt op 5 oktober naar de Belgische bioscoopzalen.

Met REBEL presenteren ze meteen ook hun meest persoonlijke film tot nu toe waarin Aboubakr Bensaïhi, Lubna Azabal en Adil's jongere broertje Amir El Arbi de hoofdrollen vertolken. De première in Brussel kon rekenen op een mooie opkomst van zowel pers als celebrities om deze nieuwe Belgische film groots te lanceren.

Synopsis

Wanneer Kamal besluit zijn leven te beteren, verlaat hij België om oorlogsslachtoffers in Syrië te helpen. Maar eens aangekomen wordt hij al snel gedwongen om zich bij een gelovige militie aan te sluiten en zit hij vast in Raqqa. Ondertussen wordt zijn jongere broer Nassim thuis in Brussel een gemakkelijke prooi voor radicale rekruteerders, die hem beloven hem te herenigen met zijn grote broer. Hun moeder, Leila, vecht om het enige wat ze nog heeft te beschermen: haar jongste zoon.

Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt de film vanaf 5 oktober 2022 naar de Belgische bioscoopzalen.


› Gepubliceerd zaterdag 1 oktober 2022 om 22:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook