Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Olympische medaillewinnares Manon Claeys wordt ambassadrice van CAVALLUNA - Secret of Eternity in 2023

Ook in 2023 houdt CAVALLUNA, de meest impressionante en hoogstaande paardenshow in Europa, halt in het Antwerpse Sportpaleis en verbluft groot en klein met een gloednieuwe show: Secret of Eternity. Op 25 en 26 maart 2023 opent het Sportpaleis in Antwerpen als enige Belgische stop drie keer de staldeuren voor de internationale atleten en hun majestueuze paarden. Wie ook tonnen ervaring heeft met het trainen en liefhebben van atletische paarden, is Manon Claeys uit Maldegem.

Slechts één jaar geleden stond deze paralympische ruiter op het winnaarspodium in Tokio met twee bronzen medailles rond de hals. Dit jaar gaat Manon een nieuw avontuur aan en steekt ze als trotse ambassadrice van CAVALLUNA – Secret of Eternity haar schouders mee onder het event. Meer info en tickets via: www.cavalluna.com

Band tussen paard en ruiter

“In het begin stond ik een beetje sceptisch tegenover het concept, maar juist daarom was ik zo blij met de uitnodiging vorig jaar om naar de show te gaan kijken. Ik was heel aangenaam verrast. Ik weet beter dan wie dan ook hoe belangrijk de band is tussen paard en ruiter. Die sterke band met de paarden is me dan ook enorm opgevallen bij de ruiters, maar ook bij de ‘staff’ errond. De paarden zagen er stuk voor stuk fantastisch uit: de voetjes waren mooi gedaan en ze stonden allemaal in topconditie. Een dikke pluim voor CAVALLUNA”, zegt de zichtbaar trotse ambassadrice.

Medaillewinnares Manon Claeys

Manon Claeys heeft zelf tonnen ervaring (en de bijhorende medailles om dat te bewijzen) met paarden. Samen met haar viervoetige partner en trouwe vriend San Dior 2 veroverde ze vorig jaar nog twee bronzen medailles in de para-dressuur op de Paralympische Spelen in Tokio. Manon is niet alleen erg trots dat ze het gezicht kan zijn van CAVALLUNA’s Secret of Eternity, haar ultieme doel is nog veel groter:

“Veel mensen hebben een negatieve kijk op de paardensport. Ze denken dat we de paarden dwingen om iets te doen, maar in de praktijk is niets minder waar. De ruiter is slechts een pion die aan het paard vraagt of het iets wil doen. Als een beest van 650kg beslist om dat niet te doen, zal je het zeker niet kunnen dwingen. Het draait allemaal rond de band die je creëert met je dier.

Bij CAVALLUNA is dat niet anders, de ruiters kunnen het er alleen maar zo mooi en harmonieus laten uitzien door de knappe en unieke band met hun paarden. Ik hoop dat mensen door het bekijken van de show inzien wat mens en dier samen, ongedwongen, kunnen bereiken.”

Nieuwe tournee Secret of Eternity

Na de geslaagde CAVALLUNA – CELEBRATION! tour, kroop creatief directeur Klaus Hillebrecht opnieuw in de pen op zoek naar een nieuw avontuur. Dit jaar vertelt CAVALLUNA het verhaal van Mamey, de mooie dochter van een inheemse stam, en Joaquim, de boerenzoon, die samen op avontuur gaan om de steen der eeuwigheid terug te brengen naar het volk en de plaats waar die oorspronkelijk thuishoort. De vraag die iedereen bezighoudt: Zullen zij erin slagen het geheim van de eeuwigheid te onthullen?

Het verhaal wordt tegen een adembenemend decor verteld door zo’n 60 paarden, hun ruiters en een internationaal dansgezelschap, die allen het beste van zichzelf laten zien. Populaire acts zoals de Hongaarse Post van Laury Tisseur, de Spaanse rijstijl van Sebastian Fernandez en zijn gezelschap, en de stuntruiters van de Hasta Luego Academy kunnen natuurlijk niet ontbreken. De Belgische Sylvie Willms, gespecialiseerd in de vrijheidsdressuur, is samen met haar 12 loslopende (!) paarden ook opnieuw van de partij.

CAVALLUNA – Secret of Eternity vindt plaats op zaterdag 25 en zondag 26 maart 2023 in het Sportpaleis in Antwerpen. Op zaterdag zijn er twee shows, om 14u en 19u. Op zondag start de show om 15u. Meer info en tickets zijn te vinden via www.cavalluna.com.


› Gepubliceerd dinsdag 6 september 2022 om 16:53 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Evenement

dinsdag 21 november 2023 om 06:00 uur

› Humo’s Comedy Cup 2023 nadert ontknoping

zaterdag 18 november 2023 om 17:33 uur

› Sinterklaas vond geen stoute kinderen


Sterrennieuws © 2008 - 2023
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook