Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Het Noordteater opent theaterseizoen met de absurde komedie Black Comedy

Het Noordteater neemt een blitse start van het nieuwe theaterseizoen met de komedie ‘Black Comedy’. Het stuk is van de hand van de Britse toneel-, scenario- en romanschrijver Peter Shaffer, in een regie van Hans Ligtvoet. Tot en met 1 oktober kan je ernaar gaan kijken op de Sint-Nicolaasplaats 6 in Antwerpen.

Synopsis

Brindsley Miller (Glenn Van Hauwenis) is een kunstenaar die op zoek is naar kopers voor zijn kunstwerken. Om zijn appartement wat op te smukken, heeft hij samen met zijn huidige vriendin Carol (Marisa De Schryver) de antieke meubelen van zijn afwezige buurman Harold (Alex Van Lieshout) omgewisseld met zijn maar gewone inboedel. Kolonel Melkett (Bart Antheunis), de vader van Carol, zal namelijk op bezoek komen.

Het stuk begint eigenlijk maar pas wanneer de elektriciteit uitvalt en de maatschappij niet snel een oplossing weet te vinden. De zenuwen lopen erg op wanneer een angstige buurvrouw Miss Furnival (Veerle Lombaert) steun komt zoeken, buurman Harold te vroeg naar huist terugkeert, Brinsley de meubels terug wil smokkelen, de kolonel binnenkomt en zijn schoonzoon de les begint te spellen.

Wanneer de Duitse elektricien Schuppanzigh (Abel Tjantelé), miljonair Georg Bamberger (Gilbert Van Asselt), Clea (Jill Jochem), het vroegere liefje van Brindsley opduikt, weet de arme kunstenaar geen raad meer...

‘Black Comedy’ is het hilarische komedie en een absolute aanrader! ‘Black Comedy’ is dan ook de perfecte opener van het 48ste theaterseizoen van het Noordteater. Met veel absurde, geniale en gênante situaties en een schitterende cast bestaande uit maar liefst 8 acteurs belooft dit alleszins veel goeds voor dit seizoen. Bovendien is het theaterstuk zonder pauze opgebouwd rond één belangrijk element, namelijk het omdraaien van licht en donker.

BLACK COMEDY, nog tot en met 1 oktober 2022 in het Noordteater in Antwerpen

Auteur: Peter Shaffer

Regie: Hans Ligtvoet

Cast: Marisa De Schryver, Alex Van Lieshout, Jill Jochem, Bart Antheunis, Glenn Van Hauwenis, Veerle Lombaert, Abel Tjantelé & Gilbert Van Asselt/Hans Ligtvoet

Meer info en tickets: www.noordteater.be


› Gepubliceerd zondag 11 september 2022 om 14:25 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2022
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook