Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Niet Met Mij He! in première in EWT-Theater in Deurne

Vrijdag 16 september 2022 ging ‘Niet met mij he!’ in première in het EWT-Theater in Deurne. Het is de eerste productie van het theaterseizoen 22-23 van dit mooie theater. ‘Niet met mij he!’ is een gloednieuwe tragikomedie die tijdens de lockdown van 2020 geschreven werd door Frank De Kaey.

Het verhaal van 'Niet met mij mij he! speelt zich af in Woon- en Zorgcentrum ‘Residentie Ochtendgloren’ in Antwerpen. Deze home heeft alle elementen van een luxeresort voor welvarende gepensioneerden zoals een binnenzwembad, wellnessfaciliteiten, een restaurant met sterrenmenu's en heeft bovendien ook een goed gevulde bar waar het heerlijk vertoeven is.

Marc (Frank De Kaey) werkt in het luxueuze woon- en zorgcentrum en legt de bewoners in de watten. Kolonel-op-rust Gérard (Theo Van Baarle) woont er al een 4-tal jaar en kan het erg goed vinden met Anne-Sophie, gravin Agie de Sandhoven (Anne Mie Gils). Haar rolstoel maakt het haar wat moeilijker om te bewegen, maar ze weet de dingen des leven te waarderen.

Er komt nieuw leven in het woon- en zorgcentrum wanneer een nieuwe bewoonster Jeanine (Liliane Dorekens) haar intrek neemt. Jeanine heeft maar liefst 41 jaar lang café Het Dokske uitgebaat en door problemen met haar diabetes wordt ze door haar zoon Luc (Michaël Zanders) geplaatst in een home met de beste faciliteiten. De 3 bewoners leren elkaar kennen, maar er komen ook verrassende elementen naar boven...

Frank De Kaey zette zich tijdens de lockdown achter zijn schrijftafel en toverde deze tragikomedie uit zijn pen, bovendien zijn eerste zelfgeschreven theaterstuk. Wij van Sterrennieuws konden het stuk erg waarderen: vol waarheden, intriges, een lach en een traan en vooral een verrassende plot typeren het verhaal.

‘Niet met mij hé!’ bevat zeer herkenbare situaties en raakt dan ook de gevoelige snaar.

Ook de cast Liliane Dorekens, Anne Mie Gils, Theo van Baarle, Michaël Zanders en Frank De Kaey schitteren op de scène. Ze brengen hun rol met veel gevoel en weten de gevoelige snaar te raken. Bovendien speelt het verhaal zich af in een prachtig decor, dat zeker ook een pluim verdient. Ook vermeldenswaardig is het prachtige decor, dat zeker ook een pluim verdient.

NIET MET MIJ HE!

Auteur: Frank De Kaey

Regisseur: Frank De Kaey

Cast: Liliane Dorekens, Anne Mie Gils, Theo van Baarle, Michaël Zanders en Frank De Kaey

Nog tot en met 23 oktober 2022, op donderdag, vrijdag, zaterdag om 20u15 en op zondag om 15u

Locatie: EWT-Theater, Hertstraat 2, 2100 Deurne.

Tickets en info: www.ewt.be of via 03/324.52.42


› Gepubliceerd zaterdag 17 september 2022 om 14:07 uur door Robrecht Van Goolen




Sterrennieuws © 2008 - 2022
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook