Sterrennieuws
Musical | Vlaanderen

› Cast MAMMA MIA! krijgt versterking

Vanaf 12 augustus is de feelgood musical ‘MAMMA MIA!’ opnieuw te zien in Stadsschouwburg Antwerpen en Trixxo Theater, Hasselt. Omwille van het jammere nieuws dat Ann Van den Broeck de strijd met borstkanker moet aangaan, zal Ann vanaf komende vrijdag de geplande avondvoorstellingen van de hitmusical MAMMA MIA! (zolang haar gezondheid het toelaat) spelen en ze wordt vervangen in de namiddagvoorstellingen om haar de nodige rust en recuperatie te gunnen. De cast krijgt deze zomer dan ook versterking van o.a. Ann De Winne, Marleen van der Loo, Maja Van Honsté en Saïn Vantomme die als understudy de hoofdcast zullen ondersteunen.

Vanaf 12 augustus 2022 herneemt de felgesmaakte Vlaamse versie van de musicalsensatie ‘MAMMA MIA!’ in Stadsschouwburg Antwerpen en aansluitend ook in Trixxo Theater Hasselt. Door overlappende agenda’s moest er hier en daar wat geschoven worden in de cast, maar de meest in het oog springende nieuwkomer is zonder twijfel Dorian Liveyns. De musicalacteur en echtgenoot van James Cooke, met wie hij in de zomer van 2021 in het huwelijksbootje stapte, mag zich onderdompelen in de heerlijke Griekse wateren van ‘MAMMA MIA!’ en zich op de hits van ABBA storten als Sky, een rol die hij overneemt van Michiel De Meyer. Voor Dorian betekent dit meteen ook zijn eerste hoofdrol in een grote hitmusical.

De nieuwe, felgesmaakte versie van Deep Bridge ging in première op 7 maart 2020 (dan kwam Corona) en hernam op 30 juli 2021. De voorstelling speelde de hele zomer lang voor uitverkochte zalen en werd ontegensprekelijk één van de meest succesvolle shows na de heropstart.

MAMMA MIA! is een muzikaal feest met uiteraard de grootste hits van ABBA, maar tegelijkertijd ook een heerlijke romantische komedie, geserveerd met een smakelijke portie nostalgie. Met in de hoofdcast Evi Hanssen, Ann Van den Broeck, Dorian Liveyns, Tinne Oltmans, Helle Vanderheyden, Ilse La Monaca, Johan Terryn, Govert Deploige en Stany Crets.

Hier kan je de informatie vinden over de versterking van de cast:

Ann De Winne - Understudy Donna

Ann studeerde af aan Studio Herman Teirlinck. In 1990 zette ze haar eerste stappen in de theaterwereld. Ze was te zien in ‘Mistero Buffo’ en in de musical ‘Nonsens’. Later kreeg ze hoofdrollen in ‘Guys & Dolls’, ‘De Tovenaar van Oz’, ‘Camelot’, ‘The Sound of Music’, ‘Jekyll & Hyde’, ‘She Loves Me’ en ‘Merilly We Roll Along’. Daarnaast kan je haar horen in animatiefilms als ‘De Prins van Egypte’, ‘Shrek‘, ‘Cars’ en ‘Happy Feet’. Voor televisie had ze gastrollen in ‘Big & Betsy’, ‘Familie‘, ‘Spoed’, ‘Thuis’, ‘Nachtwacht’ en ‘Ghost Rockers’. Met de productie ‘Portret Van Een Verloren Lente’ won ze verschillende prijzen en speelde de voorstelling zelfs in New York. Ze was ook te zien in ‘Pak de Poen’, ‘Daens’, ‘Anatevka’, de Zomerrevue van Caals & Van Vooren, ‘Hotel Vocal’, ‘Azzek Nog Zou Trouwen’, ‘8 Vrouwen’, ‘Klep toe’, ‘Mijn Poolse Kuisvrouw’, ‘Tomatte Cravatte’, ‘Vergeet mij niet’, ‘Amadeus’, ‘Calendar Girls’ , ‘Ons Kent Ons’, ‘Moord Op De Orient Express’, ‘De Collega’s’, ‘Toen Waren Er Nog Nul’, ‘Heel Geestig’ en ‘De Dame In Het Busje’.

Marleen van der Loo - Understudy Donna

Marleen is als zangeres en actrice al 30 jaar actief in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en België. In Nederland speelde ze hoofdrollen in musicals als ‘Elisabeth’ (Elisabeth), ‘Evita’ (Mistress), ‘MAMMA MIA!’ (Donna), ‘Aida’ (Amneris), ‘3 Musketiers’ (Anna en Milady), ‘Nine’ (Claudia), ‘Hello Dolly’ (Irene), ‘Footloose’ (Vi), ‘Cats’ (Gumby), ‘Ciske de Rat’ (Suus en tante Jans), ‘1953-de Musical’ (Willemien), ‘Kruimeltje’ (Koster), ‘Aspects of Love’ (Rose), ‘Love Story’ (Moeder), ‘Tom’s Magische Speelgoedwinkel’ (Hera) en ‘Liften’ (Karlijn). In Duitsland werkte ze als country zangeres voor Warner Bros en speelde ze in de musical ‘Cyrano’ (Chaperonne). In Wenen maakte zij deel uit van de wereldpremière cast van de musical ‘Tanz Der Vampire’ (o.a.Sarah) in de regie van Roman Polanski. In Vlaanderen speelde zij hoofdrollen in de musicals ‘Ben X’ (Moeder) , ‘Een leven zonder jou’ (Roos), ‘Wickie de Viking’ (Ylva), ‘Muerto’ (Theresita) en ‘Chaplin’ (Hannah).

Maja Van Honsté - Understudy Rosie

Maja studeerde af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Ze was al te zien in musicals als ‘The Sound of Music’, ‘Daens’, ‘40-45’, ‘Assepoester’, ‘Rocky Horror Show’, ‘Chaplin’, ‘Shrek’, ‘Zo Mooi Zo Blond’, ‘Giga Grote Muisical Geronimo Stilton’ en ‘Pinokkio’. Dit najaar schittert ze ook in de Vlaamse versie van ‘Charlie And The Chocolate Factory’. Daarnaast was ze in het theater ook te zien in ‘Oscar’, ‘De Quaghebeurs’, ‘Fondue Bourguignonne’, ‘Mijne Schat Is Ribbedebie’, ‘Fanny 15’, ‘Macbeth’, ‘Songfestival Contest of the Best’ en zong ze de ensemblestukken in voor ‘Titanic’, ‘Sacco & Vanzetti’ en ‘Kiss Me Kate’. Je kan Maja’s stem ook horen in de Vlaamse versies van onder andere ‘Aladdin’, ‘Toy Story 4’, ‘Playmobil: The Movie’, ‘The Incredibles 2’, ‘Coco’ en ‘Zootropolis’ en in tal van jeugdseries waaronder ‘De avonturen van K3’, ‘Mia & Me’, ‘Jessie’, ‘Elena Van Avalor’, ‘Power Rangers Dino Charge’, ‘Goldie en Beer’ en ‘Calimero’. Samen met Line Ellegiers en Laura Seys startte ze het closeharmonytrio ‘The Maries’.

Saïn Vantomme - Understudy Tanya

Na haar studies Woordkunst-Drama in Gent en een voorbereidend jaar musical aan de Kunsthumaniora Brussel startte Saïn aan de Dutch Academy Of Performing Arts in Den Haag. Na dit avontuur, studeerde ze in 2017 af aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Tijdens haar opleiding speelde ze in verschillende producties waaronder ‘Chicago’, liep ze stage bij ‘Rapunzel’ en was ze te zien in ‘Songs for the Fallen’. Je kon haar sindsdien aan het werk zien in de ‘Rocky Horror Show’, ‘Next to Normal’, ‘November ’89’ en ‘The Sound of Music’. Later dit jaar is ze opnieuw te zien als Joanne Jefferson in de rockmusical ‘RENT’. Daarnaast tourde Saïn in binnen- en buitenland als backing vocal bij Helmut Lotti, was ze te zien en te horen in de Studio 100-reeks Campus 12 en zong ze 6 jaar lang in het Studio 100-koor. Naast het podium heeft Saïn ook een voorliefde voor ondernemen. Zo richtte ze ‘Captaincy’ op, een platform voor (online) masterclasses in de podiumkunsten. Ook ging ze recent aan de slag als coördinator van Spotz-On.

Info en tickets: www.deepbridge.be


› Gepubliceerd maandag 8 augustus 2022 om 18:18 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2022
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook