Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Leive Vloms viert vrijdag de terugkeer van Wim Soutaer, organiseert een recordpoging met Margriet Hermans en kent de ontknoping van Laura Lynn haar muzikale romance

Nu vrijdag 5 augustus 2022 kan je vanaf 19u00 terecht op de iconische Leuvense Oude Markt voor de 4de editie van Leive Vloms, het gratis muziekfeest dat opnieuw geld inzamelt voor het onderzoek en de behandeling van Multiple Sclerose. Naast de dj-entertainers van Goe Getapeseid is het uitkijken naar de optredens van de gastartiesten met de New Bis Band. Charles Van Domburg en de pas aan z’n stembanden geopereerde Wim Soutaer zijn van de partij, net als de immens populaire Margriet Hermans en dochter Celien. Margriet onderneemt op de Leuvense Oude Markt een officieuze wereldrecordpoging door met zoveel mogelijk mensen haar populaire ‘Lekker Blijven Hangen’-move te doen. Daarnaast is er ook het optreden van schlagerkonigin Laura Lynn, die al een paar dagen het hof wordt gemaakt door het Leuvense muziekicoon Big Bill, bekend van de plaatselijke klassieker ‘Ene me Hesp of ene me Kees’.

Net als de voorbije jaren zorgen organisatoren VZW Oude Markt en mede-initiatiefnemer Jan Heremans dat Leive Vloms vrijdagavond opnieuw toegankelijk is voor iedereen. Voor mensen met een beperking is er een grote plaats voorzien voor het podium, met rechtstreekse toegang vanuit de Parijsstraat, inclusief parkeerplaatsen bij OHL met shuttles. Meer info over deze actie en Leive Vloms, vind je op www.leivevloms.be Via plaatselijke tonnen of met een QR-code worden er opnieuw vrijblijvend centen opgehaald voor MS.

Wereldrecord

“Ik ben heel blij dat ik met mijn eigen ogen heb kunnen zien wat voor schitterend werk er hier wordt geleverd in de behandeling en het onderzoek naar MS”, zegt artieste Margriet Hermans, die samen met haar dochter Celien de voorbije week een bezoek bracht aan het Nationale MS Centrum Melsbroek. Het duo kreeg er van hoofdarts Tom Meurrens en Jan Heremans, de mede-initiatiefnemer van Leive Vloms die zelf ook getroffen werd door de zenuwziekte, een uitgebreide rondleiding en kon er met eigen ogen zien dat de bijna 50.000 euro die Leive Vloms de voorbije 3 edities ophaalde op de Leuvense Oude Markt en omstreken, goed werden besteed. Nu vrijdag zijn moeder en dochter mee de blikvangers op de nieuwe editie van het gratis muziekfeest, dat opnieuw geld inzamelt voor MS. Om 19u00 starten de entertainende dj’s Goe Getapeseid. Eén uur later start de New Bis Band, met om 20u30 het gastoptreden van Margriet en Celien Hermans. “Iedereen moet vroeg komen, want we willen met zoveel mogelijk mensen samen de bekende ‘Lekker Blijven Hangen’-move doen tijdens het liedje. Het zou tof zijn mochten dat een nieuw, officieus wereldrecord opleveren”, zegt Margriet met een stevige lach en knipoog.

Romance

Na Magriet en Celien is het de beurt aan schlagerkoningin Laura Lynn, die er al voor de 2de keer bij is op Leive Vloms. In de gesmaakte filmpjes die via de Facebookpagina van de organiserende VZW Oude Markt gretig werden bekeken en gedeeld, peilde Leuvengenieter Luc Ponsaerts bij de West-Vlaamse naar haar kennis van het Leuvens. Opmerkelijk was ook de muzikale romance die er de voorbije dagen is ontstaan tussen Laura Lynn en het Leuvense, muzikale icoon Big Bill, bekend van de klassieker ‘Ene me Hesp of ene me Kees’. In september wordt hij 72 en een ontmoeting met Laura Lynn ziet hij zitten. “Ik ken da maske nie, maar ik wil haar zeker leren kennen”, liet de zanger de voorbije dagen optekenen in de filmpjes

Comeback

Tot slot is het ook uitkijken naar het duo Charles Van Domburg en Wim Soutaer. Deze laatste maakt na een operatie aan z’n stembanden zijn comeback op het podium. Na het zwijgen van de voorbije dagen en de nodige rust, mag Wim weer full-force zingen en daar gaat hij tijdens hun optreden met de New Bis Band volop van genieten.

MS

Dankzij de steun van de VZW Oude Markt, het Leuvense stadsbestuur en diverse sponsoren is de 4de editie van Leive Vloms morgenavond opnieuw gratis voor het publiek. Via de tonnen bij de toegangswegen of met een QR-code kan je naar goede gewoonte geld storten voor het onderzoek en de behandeling van MS. “MS-patienten weten wat het is om naar evenementen te gaan. Meestal belanden mensen met een handicap of beperking ergens op een verloren plaats, waar ze niet goed het concert kunnen volgen. Er is ook weinig begeleiding voor, na en tijdens het concert. Wij proberen dit zo goed mogelijk te verhelpen door een grote plaats voor het podium te voorzien. Via de Parijsstraat is er rechtstreeks toegang. We verzien ook parkeerplaatsen en vervoer, vlakbij OHL. Er is plaats voor 1 begeleider. De plaatsen zijn beperkt, dus voorinschrijven is handig. Op de website www.leivevloms.be vind je hierover meer informatie”, klinkt het bij de organisatie.


› Gepubliceerd donderdag 4 augustus 2022 om 11:20 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2023
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook