Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Opbouw Night of the Proms Summer Edition gestart in Koksijde

Aanstaande donderdag 28 juli en vrijdag 29 juli vindt voor de derde keer de zomerse editie van Night of the Proms plaats op het plein voor de prachtige Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk in Koksijde. Het recept van Night of the Proms is gekend: popklassiekers worden gebracht met een heerlijk symfonisch muzikaal jasje. Het Antwerp Philharmonic Orchestra, onder leiding van dirigente Alexandra Arrieche, de NOTP Backbone band en koor Fine Fleur zullen de artiesten zoals steeds begeleiden op het podium in Koksijde.

Opbouw gestart onder stralende zon

De opbouw van de zomerse editie van Night of the Proms is vorige week van start gegaan met het plaatsen van de tribunes. Zondag en maandag werd aan het podium gewerkt en vandaag wordt er verder gewerkt aan de opbouw van licht en geluid. De concertsite wordt vervolgens verder klaargestoomd: de productiecontainers worden geplaatst, de backstage in de kerk wordt verder uitgebouwd en aangekleed, togen worden gepositioneerd,... .

Het zijn drukke tijden voor Peter Bruneel, eventmanager van de gemeente Koksijde. “Over exact twee dagen vindt het eerste concert plaats op het Kerkplein. Ook al is het druk, we kijken er enorm naar uit. En het belooft een stralend zonnige editie te worden. Volgens de laatste weersvoorspellingen wordt het bijzonder mooi weer. De ideale omstandigheden voor een concert in open lucht.”

Nationale en internationale artiesten én lokaal talent

Ook dit jaar is er weer een mooie mix gemaakt van nationale en internationale artiesten. Oa. Metejoor, Kate Ryan, Umberto Tozzi, Natalia, Katrina (van Katrina & The Waves) en Bart Peeters delen het podium. Nieuw dit jaar is ook de aanwezigheid van twee lokale talenten. Long Dieusaert (21 jaar) en Kaatje Bailleul aka Son del Corazon (39 jaar) werden uitverkoren om een zelfgekozen nummer te brengen op de komende editie.

Night of the Proms Summer Edition op 28 en 29 juli in Koksijde met o.a. Metejoor, Umberto Tozzi, Natalia, Kate Ryan, Bart Peeters en Katrina & The Waves. Laatste tickets zijn te koop via summeredition.notp.com.


› Gepubliceerd dinsdag 26 juli 2022 om 10:50 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook