Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Eén-serie Onder vuur wereldwijd aangekocht door Netflix

De Eén-serie Onder vuur is vanaf 24 augustus wereldwijd beschikbaar via Netflix. Het avontuurlijke drama rond een groep brandweerlui in Oostende, met onder meer Louis Talpe, Sam Louwyck en Lynn Van Royen in de cast, kan zo gesmaakt worden door het internationale publiek.

Lotte Vermeir, netmanager Eén: Vlaamse fictie weet steeds vaker een internationaal publiek te bekoren. Het eerste seizoen van Onder vuur werd al erg goed bekeken bij Eén. Ik ben dus erg fier dat de reeks nu ook wordt opgepikt door Netflix, waardoor dit spannende staaltje vakmanschap wereldwijd te zien zal zijn. Hopelijk wakkert dit het vuur aan voor nog meer Vlaamse fictie wereldwijd.’

Emanuel Vanderjeugd en Jasper Moeyaert, productiehuis Geronimo: Onder vuur is de eerste fictiereeks van Geronimo en we zijn dan ook verheugd dat de reeks wereldwijd te zien zal zijn op Netflix. Het is een ambitieuze reeks geworden, gedragen door stuk voor stuk Belgische topacteurs en een technische ploeg vol passie en vakmanschap. Vlaamse fictie scheert wereldwijde hoge toppen en we zijn trots dat we daar met Geronimo deel van uitmaken.

VRT en productiehuis Geronimo werken momenteel, in coproductie met Proximus, aan een tweede seizoen van Onder vuur. Dat in het najaar te zien zal zijn op Eén en VRT NU. Opnieuw duikt de reeks vol in de actie van de brandweervrienden en hun kazerne Post Oosteroever. Louis Talpe, Lien De Graeve, Sam Louwyck, Alessia Sartor, Aimé Claeys, Dirk Van Dijck, Ann Tuts en Wouter Bruneel krijgen in het korps versterking van Jennifer Heylen, Guga Baúl en Gust Mestdach. Daarnaast zijn ook Lynn Van Royen, Ilse De Koe, Sebastiaan Dewaele en Joke Devynck (weer) te zien in dit nieuwe seizoen.

Onder vuur wordt gemaakt door productiehuis Geronimo voor Eén, in coproductie met Fobic Films en met de steun van AXA, Stad Oostende en haar film office, de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid en met de medewerking van Hulpverleningszone 1 West-Vlaanderen.


› Gepubliceerd maandag 25 juli 2022 om 14:46 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2023
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook