Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Dj en producer Kenn Colt speelt vrijdag voor de 8ste keer op Tomorrowland

Vanaf vrijdag wordt er opnieuw gedanst op recreatiedomein De Schorre in Boom, waar een nieuwe editie van Tomorrowland plaatsvindt. De succesvolle Belgische dj en producer Kenn Colt (‘Sun Goes Down’, ‘Be Alright’), die al een tijdje het Spaanse Valencia als uitvalsbasis heeft, kijkt uit naar aanstaande vrijdag 15 juli 2022, want dan opent hij tussen 12u00 en 13u30 de indrukwekkende indoor Freedom-stage van Eric Prydz. “Het is de 8ste keer dat ik op Tomorrowland achter de draaitafels sta, maar wat er vrijdag gaat gebeuren, gaat al die vorige keren overtreffen. Net zoals bij mijn collega’s reageert het publiek uitzinning. Overal waar ik kom en draai merk ik dat de mensen vooral heel veel goesting hebben om te dansen. Iedereen heeft Tomorrowland gemist. Er valt veel schade in te halen”, zegt hij lachend. Kenn laat nog niet in z’n kaarten kijken over hoe zijn anderhalf uur durende Tomorrowland-set gaat klinken, maar dat zijn nieuwe single ‘Dreams’, afkomstig van zijn onlangs verschenen debuutalbum ‘BALANCE’, een plekje krijgt dat staat vast.

Met miljoenen streams en de hits ‘Sun Goes Down’, ‘Be Alright’ en het gouden ‘Come Back to Me’, allen terug te vinden op zijn recent verschenen album ‘BALANCE’, is de Belgische dj en producer Kenn Colt al jaren een vaste waarde in de internationale muziekwereld. In volle coronatijd ruilde de resident-dj van Club Versuz ons (normaal) vrij natte land voor het Spaanse Valencia, waar hij onder een stralende zon tot rust kwam. “Het heen-en-weer reizen vind ik niet erg,integendeel. Nu het weer kan, vind ik het net prettig om opnieuw heel wat landen te bezoeken. Dat is fijn, maar het voelt ook goed wanneer ik in mijn Spaanse homestudio verder kan werken aan nieuwe muziek. De afgelopen twee jaar hebben we veel tijd gehad en genomen om mijn debuutalbum ‘BALANCE’ af te werken. De nieuwe single ‘Dreams’, een eigen versie van de Gabrielle-klassieker uit de jaren negentig, doet het bijzonder goed. Ook in Vlaanderen waar hij door heel wat radiozenders al is opgepikt.”

Naast het produceren van muziek, vindt Kenn Colt het geweldig wanneer hij achter de draaitafels staat. “Of het nu in een club is of op een festivalterrein, dat maakt mij niet uit. Ik vind het vooral prettig om te zien hoe mensen zich amuseren op de muziek die ik draai. Eén van de hoogtepunten deze zomer wordt inderdaad een nieuwe doortocht op Tomorrowland. In het verleden heb ik er al een aantal keren gedraaid, maar wat er nu komt is écht heel bijzonder.”

Het is op uitnodiging van de wereldvermaarde collega-dj en producer Eric Prydz dat Kenn Colt aanstaande vrijdag zijn befaamde Freedom-stage mag openen. “Met lichtbaren op het dak is het overmorgen één van de grootste indoorlocaties, die ik nota bene tussen 12u00 en 13u30 mag openen. Uiteraard is dit een grote eer, zeker als je kijkt wie er nog allemaal staat te draaien. Eric Prydz presents Holo sluit hem af, maar ik mag dus effectief het eerste anderhalf uur draaien. Ik heb een aantal tracks die ik zeker ga spelen, maar ik ga er op voorhand nog niet over communiceren (lacht). De mensen moeten maar langskomen.”

Kenn Colt speelt nu vrijdag 15 juli 2022 tussen 12u00 en 13u30 op Tomorroland, op de Freedom-stage van Eric Prydz. Zijn debuutalbum ‘BALANCE’ met de nieuwe single ‘Dreams’ verscheen op FEELS LIKE HOME en is nu digitaal beschikbaar.


› Gepubliceerd donderdag 14 juli 2022 om 18:22 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook