Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Daniël Busser en Anouk Leander werkten samen voor de nieuwe single ‘1 Plus 1’

Na succesvolle samenwerkingen met o.a. 5NAPBACK (‘Vrienden’) én zijn bloedmooie vriendin Chäima (‘Tu veux quoi’), dropte de nog maar 23-jarige Daniël Busser recent ‘1 Plus 1’, een song die hij opnam met het muzikale talent Anouk Leander (Starsky Records) en die hij na ‘Op Een Wave’ opnieuw succesvol uitbracht als NFT.

Kijken


Op 8-jarige leeftijd verloor hij z’n moeder, een gebeurtenis die de veelzijdige artiest Daniël Busser een plek gaf in heel wat van z’n teksten. Op z’n 15de stond hij naast z’n neef ‘Kenny G’ op het podium en niet veel later verscheen zijn debuutsingle ‘Mis mij niet’ die hij uitbracht onder de vleugels van Spreej, de helft van het succesvolle duo Safi & Spreej. Als eerste Vlaamse artiest werkte hij samen met Snelle (‘Adrenaline’) en Kevin (‘Life’). Hij gaf optredens in Paradiso Amsterdam, stond 2 keer in een uitverkochte Lotto Arena voor Lil’Kleine en deelde al meerdere keren het podium op o.a. Pukkelpop en zijn ‘Adrenaline’-album werd ondertussen al meer dan 5 miljoen keer gestreamd. Vorige maand werd hij nog maar 23, maar door zijn ondernemerschap, creativiteit en veelzijdigheid is Daniël Busser uniek in de muziekwereld. Bij het grote publiek is ‘Vrienden’, een nummer dat hij 2 jaar geleden uitbracht met 5NAPBACK en ondertussen goed is voor 1,5 miljoen Spotify-streams, het bekendste. Daniël Busser blijft muziekgescheidenis schrijven, want gesteund door zijn sterke Busserfam Community was hij de eerste Belgische, mogelijk Europese artiest die recent zijn muziek aanbood als NFT. Gesteunt door zijn Busserfam Community is Daniël de eerste Belgische, mogelijk Europeese artiest die zijn nieuwe muziek aanbiedt als NFT. Hierdoor kunnen zijn fans en cryptoliefhebbers maar liefst 20 % van de royalties mee opstrijken.

Voor zijn nieuwste single ‘1 Plus 1’, die na ‘Op Een Wave’ ook als NFT is geveild, werkt Daniël Busser dit keer samen met Anouk Leander, één van dé talenten op Starsky Records. Als je goed luistert hoor je de artistieke diversiteit en de gelaagdheid in een song die duidelijk aanleunt bij de hedendaagse popmuziek. ‘1 Plus 1’ combineert het dansbare en het radiovriendelijke. Je kan hem meteen toevoegen aan jouw muzieklijsten met nummers die je eindeloos op repeat kan streamen. Als je luistert hoor je alweer het meesterwerk van producer Valentino Ignoto (‘Klaar voor de smoke’), met op het einde de heerlijke scratchkunsten van DJ Dysfunkshunal (Safi, KRS-1).

‘1 Plus 1’ van Daniël Busser en Anouk Leander verscheen op hun eigen label en is nu digitaal beschikbaar.


› Gepubliceerd donderdag 9 juni 2022 om 11:21 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2023
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook