Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Johan Veugelers knalt met ‘Koffie Koffie Hier!’

Op zijn eigen ‘Ambiance XL’, dat het voorbije weekend plaatsvond in een nagenoeg uitverkocht Scherpenheuvels CC Den Egger, stelde de Aarschotse zanger-accordeonist Johan Veugelers officieel zijn nieuwste single voor: ‘Koffie Koffie Hier’.

Met dit aanstekelijke liedje, dat nu al door het publiek én muziekkenners wordt omschreven als een oorwurm, zingt Johan net als VOF De Kunst 35 jaar geleden met hun monsterhit ‘Eén kopje koffie’, over zijn dagelijkse dosis cafeïne. Via sociale media ontstond er de voorbije dagen veel commotie. “Recent heb ik o.a. via Facebook en Instagram mijn volgers gevraagd naar een leuk onderwerp voor de zomersingle. Inmiddels is ‘iets met eten en drinken’ geëvolueerd naar mijn eigen koffiesong, die ik samen met René Karst (‘Atje voor de Sfeer’) en songwriter-producer Manfred Jongenelis heb geschreven en uitgewerkt. Ondanks ons enthousiasme, reageerde mijn management kritisch. Het ging niet zozeer rond het nummer, maar wel rond de timing. Een koffiesong als zomersingle zagen zij niet meteen zitten, maar door de heftige reacties van mijn fans zijn ze bijgedraaid. De song is uit en de bijhorende videoclip lanceren we de komende dagen”, zegt Johan Veugelers.

Ambiance XL

“Ik weet niet hoe ik het précies moet omschrijven, maar voor iedereen die erbij was, voelde het aan als een heel bijzondere avond”, zo begint Johan Veugelers het gesprek. Bij een vers geurend kopje koffie blikt hij moe maar tevreden terug op zijn ‘Ambiance XL’-feestje, dat het voorbije weekend plaatsvond in de nagenoeg uitverkochte Rode Zaal van CC Den Egger in Scherpenheuvel. Het publiek genoot ook van de optredens van o.a. Yves Segers, Jettie Pallettie en De Romeo’s, maar kwam in eerste instantie om Johan Veugelers aan het werk te zien. “Ik durf zeggen dat ik niet alleen de liefste, maar ook de leukste fans heb in Vlaanderen. Ongelofelijk hoe ze mij steunen. Naast hun oprechte aanmoedigingen, zijn ze op de optredens en de concerten altijd op de afspraak en daar kan ik ze alleen maar erg dankbaar voor zijn.”

Koffiesong

Eén van de hoogtepunten van Johan Veugelers zijn optreden op ‘Ambiance XL’ was de officiële voorstelling van zijn nieuwe single ‘Koffie Koffie Hier’. Die oorwurm schreef Johan samen met René Karst (‘Atje voor de Sfeer’) en songwriter-producer Manfred Jongenelis. “Pas op het laatste moment is mijn management overstag gegaan en kregen we de goedkeuring om de song uit te brengen. Vooral de timing was een issue, want zij zagen de release van de koffiesong op een later moment in het jaar. Mijn fans en volgers waren het er de voorbije dagen op sociale media niet mee eens (lacht) en dan druk ik me nog zacht uit. De vele positieve reacties op de filmpjes hebben hun effect niet gemist, want sinds Pinkstermaandag is ‘Koffie Koffie Hier’ digitaal beschikbaar en daar zijn we echt héél blij mee.”

Verfrissend

Na Rita Corita haar ‘Koffie’, Bart Peeters zijn ‘Zeester met koffie’ en de 35 jaar geleden verschenen hitsingle ‘Eén kopje koffie’ van VOF De Kunst, is er met ‘Koffie Koffie Hier’ van Johan Veugelers eindelijk een nieuwe, frisse koffiesong. “De beat is aanstekelijk en doet misschien denken aan de Roemeense wereldhit ‘Dragostea Din Tei’ (200’) van Haiducii/O-Zone. Onze koffiesong is voor alle duidelijkheid een 100 % origineel liedje, met straks ook nog een aanstekelijk TikTok-dansje dat je terugvindt in de videoclip. Die zijn we een paar dagen geleden gaan draaien in Amsterdam. Regelmatig heeft de regisseur tijdens de opnames ingegrepen, want op de locaties waar we draaiden, kregen we overal heerlijke koffie aangeboden, waardoor we snel de tijd uit het oog verloren (lacht). Ik ben heel blij met ‘Koffie Koffie Hier’. Ik vind het zelf een geweldig veelzijdige single. Niet alleen op een feestje, maar ook gezellig thuis of op de radio verdient dit liedje een plekje in de play- en streamlijsten”, sluit Johan Veugelers af.

‘Koffie Koffie Hier’ van Johan Veugelers verscheen op Entertainium/Buzzard en is nu digitaal beschikbaar.


› Gepubliceerd donderdag 9 juni 2022 om 14:13 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2023
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook