Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Mr Gay Belgium zet samen met Burgemeester Bart De Wever Antwerps kantoorgebouw in regenboogkleuren

In het kader van de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie op 17 mei zet de Mr Gay Belgium-organisatie jaarlijks een IDAHOT-actie op poten. Op deze dag roepen tal van organisaties wereldwijd homo- en transfobie een halt toe en staan we stil bij de vele slachtoffers van homo- en transfoob geweld.

Dinsdagmorgen werd het hoofdkantoor van het dienstenchequebedrijf La Belle Maison gelegen naast het Antwerpse operaplein in de regenboogkleuren geplaatst, door een vlag van maar liefst 25 meter naar beneden “te hijsen”, dit in aanwezigheid van Mr Gay Belgium Joren Houtevels en Burgemeester Bart De Wever.

Met deze actie wil Mr Gay Belgium een signaal geven; ‘We moeten solidariteit tonen in de strijd tegen holebi- en transfobie. We moeten waakzaam blijven en mogen zeker het welzijn van LGBTQI+ personen niet vergeten.’

De regerende Mister Gay wil ook vandaag de aandacht vestigen op online geweld tegen de LGBTQI+ gemeenschap, want dat staat al té lang in de schaduw. Meldpunten vinden is niet altijd evident, de stap zetten tot klacht neerleggen nog minder. Als voorvechter van gelijkheid en de mening dat iedereen overal 100% zichzelf moet kunnen zijn, ook op social media lanceert Houtevels de ‘Ctrl Alt Report’-campagne.

Hij kwam als Mister zelf al vaak in aanraking met online verbaal geweld. De haatreacties en uitspraken lieten een zeer diepe indruk op hem na. 'Ook al sta je sterk in je schoenen, de impact is niet te onderschatten. Je mag dit niet laten passeren, melding maken bij de politie is en blijft de boodschap.'


› Gepubliceerd dinsdag 17 mei 2022 om 12:45 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2022
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook