Sterrennieuws
Film | Vlaanderen

› Metejoor, Olivia Trappeniers (OT), Christoff, Margriet Hermans en Jan Smit hoor je in de bioscoopfilm en op de soundtrack van ‘2 Kleine Kleutertjes’

Vanaf vandaag kan je in de bioscoop gaan kijken naar ‘2 Kleine Kleutertjes: Een Dag om Nooit te Vergeten’, een film die gebaseerd is op het idee Jan Smit en de populaire, gelijknamige tekenfilmpjes met liedjes. De Vlaamse stemmencast bestaat uit filmdebutanten Metejoor (Hap de Geit), Olivia ‘OT’ Trappeniers (Mama), Christoff (Oom Bob) en Margriet Hermans (Oma). Bedenker Jan Smit leent zijn stem aan de rol van Papa en is met de complete cast ook te horen op de Vlaamse soundtrack. Die bestaat uit aanstekelijke liedjes, zoals ‘Helicopter’ (Juul Kolacny), ‘Aardappels Met Chocola’ (Margriet Hermans), de titelsong ‘Een Dag Om Nooit Te Vergeten’, eindsong ‘Welterusten’ (Olivia Trappeniers en Jan Smit) en het heerlijke ‘Hap de Geit’ (Metejoor). Jan Smit en Edwin de Groot componeerden de 9 originele liedjes, die je vindt op de soundtrack van ‘2 Kleine Kleutertjes: Een Dag om Nooit te Vergeten’, een album op het House of Entertainment-label verscheen en digitaal beschikbaar is.

Vanaf vandaag kan je in de Vlaamse bioscopen gaan kijken naar de animatiefilm ‘2 Kleine Kleutertjes: Een Dag om Nooit te Vergeten’. Voor de allerkleinsten is het een heerlijke gezins- en familiefilm, gebaseerd op een idee van Jan Smit, die samen met Edwin de Groot ook de productie van de aanstekelijke meezingliedjes voor z’n rekening neemt. De ‘2 Kleine Kleutertjes’-film is een een verlengstuk op de inmiddels erg succesvolle boekjes, liedjes, filmpjes en theatertournee. De film vertelt het verhaal van de 5-jarige Anna en haar 4-jarige broertje Joey, die binnenkort niet meer de enige kindjes zijn in het gezin, want er komt een baby’tje bij. Op de dag van de bevalling trakteert hun oom hen op een uitstapje naar de kinderboerderij. Daar ontstaat er een speciale vriendschap tussen Joey en Hap de Geit. Wanneer ze beiden ontsnappen uit de kinderboerderij, is dat het begin van een mooi avontuur. Onderweg komen ze allemaal hindernissen tegen, maar leren ze ook om hun krachten te bundelen en maken ze nieuwe vrienden.

Naast een Nederlandse, heeft ‘2 Kleine Kleutertjes: Een Dag om Nooit te Vergeten’ ook een bijzondere Vlaamse stemmencast. Zo maken Christoff (Oom Bob), Margriet Hermans (Oma) en Olivia Trappeniers (Mama) hun filmdebuut, samen met Metejoor. Deze laatste speelt de opvallende rol van Hap de Geit. Jan Smit geeft invulling aan de Papa. De volwassencast krijgt het gezelschap van de jongeren Hanne Smet (Pippa), Lola Van Huynegem (Anna), Juul Kolacny (Joey), Frenky-Dean Stjeward (Jayden) en Manou Jue Cardoso (Bo). “Net als voor de meesten van mijn collega’s was het voor mij ook de eerste keer dat ik met mijn stem te horen ben in een kinderfilm. Het is mijn eigen, natuurlijk stemgeluid waarmee ik met de nodige intonatie en toonhoogten gestalte geef aan de gezellige Oma. Voor mij was het een zeer fijne ervaring”, zegt de veelzijdige Margriet Hermans, die momenteel schittert in de nieuwe reeks van het populaire VTM-liedjesprogramma ‘Liefde voor Muziek’. Op de Vlaamse soundtrack van ‘2 Kleine Kleutertjes’ zingt Margriet samen met Lola Van Huynegem en Juul Kolacny het heerlijke ‘Aardappels Met Chocola’. Diezelfde Juul neemt trouwens het al even leuke ‘Helicopter’ voor z’n rekening. Naast de titelsong ‘Een Dag om Nooit te Vergeten’ en ‘Welterusten’, twee prachtige duetten van Jan Smit en Olivia Trappeniers, springt ook ‘Hap de Geit’ van Metejoor in het oor. “Het liedje, maar ook mijn stem horen in een kinderfilm is voor mij ook weer een unieke ervaring. De opnames waren erg leuk en als ik zag hoe de kinderen reageerden op de avant-première, is de missie volgens mij geslaagd”, zegt Metejoor lachend.

Vanaf vandaag, woensdag 4 mei 2022, kan je in o.a. Kinepolis gaan kijken naar de Vlaamse versie van de film ‘2 Kleine Kleutertjes: Een Dag om Nooit te Vergeten’. De soundtrack bestaat uit 9 liedjes, verscheen op het House of Entertainment-label en is vanaf nu digitaal beschikbaar.


› Gepubliceerd woensdag 4 mei 2022 om 19:40 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2023
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook