Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Urbanus gaat met BIS! BIS! BIS! nog tot 23 mei 2023 op tournee door Vlaanderen

Na het schrijven van een succesvolle autobiografie ‘En van waar dit allemaal komt’ kwam bij Urbanus de drang naar boven om opnieuw op het podium te kruipen. Wanneer de tournee van Jacques Vermeire gecanceld moest worden, gaf dit de ‘godfather van de Vlaamse comedy’ de kans om een voorstelling samen te stellen met het beste materiaal van vroeger, maar ook met heel wat nieuwe verzinsels. Zijn show ging afgelopen maandag in première in Theater Elckerlyc in Antwerpen.

Urbanus heeft het al snel over het belang van elkaar blijven ontmoeten na de moeilijke coronaperiode en de jongeren die vasthangen aan hun GSM. Hij bezingt hen dan ook als influencers.

Bovendien leven we in een samenleving met heel wat slechte dingen: PFOS, een gat in de ozonlaag en een al dan niet vrouw(on)vriendelijke maatschappij. Urbanus neemt in zijn voorstelling de hele WOKE beweging op de korrel. ‘Fillemong En Fillomeen’ lijkt zo één van zijn liedjes te zijn dat niet helemaal vrouwvriendelijk is en hij herwerkte het naar een politiek correcte versie.

Urbanus die intussen al 50 jaar op de planken staat, doorspekt zijn show met heel wat oudere en nieuwe liedjes. ‘Madammen in een bontjas’ werd in een nieuw jasje gestopt en het nummer ‘De wereld is om zeep’ werd vertaald naar ‘The world went to get soap’.

Heerlijk blijven de wat oudere liedjes zoals ‘T Is feest’ en ‘1-2-3 Rikke Tikke Tik’. Hij zong ook over zijn elektrische Urbanusbroekgitaar. Dat verwijst naar het instrument dat een gitaarbouwer voor hem maakte in de vorm van de Urbanusbroek uit de strips.

Op de bühne staat naast Urbanus een koffertje op een barkruk. Daarin zitten wat spiekbriefjes. Geen hele teksten, wel enkele woorden. Die volstaan om vertrokken te zijn voor een sketch én vaak wijdde hij uitgebreid uit met hilarische anecdotes. Het bezorgde ons alvast een gulle lach.

BIS! BIS! BIS! is een voorstelling geworden van twee keer drie kwartier. Zonder rode draad of thema, maar een aaneenknoopsel van verzinsels, waarheden en grappen.

Als ultieme bisnummer koos de comedian voor ‘Ge moogt naar huis gaan’. Een heerlijke meezinger, maar wij misten toch wel ‘Een bakske vol met stroo’.

Nog tot 13 mei 2023 tourt Urbanus met zijn show door Vlaanderen. Ga genieten van deze voorstelling!

Info en tickets: www.comedyshows.be


› Gepubliceerd dinsdag 19 april 2022 om 08:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2022
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook